Članek je nastal v sodelovanju z gospodarskim uredništvom časnika Delo.

Magna Steyr bo gradila v neposredni bližini letališča Edvarda Rusjana na prostorsko degradiranem zemljišču; tako je vsaj razbrati iz sklepa o začetku priprave sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta občine Hoče - Slivnica. 

Območje leži med zemljiščem letališča na vzhodu, dostopno cesto letališča na jugu, avtocesto oziroma železnico na zahodu in obstoječo gramoznico na severu. 

Zemljišče v velikosti nekaj manj kot sto hektarov je Magni Steyr po naših informacijah ponudila Mestna občina Maribor, ki je z občino Hoče - Slivnica odigrala ključno vlogo pri ustvarjanju razmer za prihod avtomobilskega velikana iz Gradca. S sklepom o začetku priprave sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta, s katerim bodo zemljišča ob letališču namenjena za industrijsko proizvodnjo, so začrtali prvo potezo za dejavnost, od katere lahko živi vsa regija. 

Začetek gradnje že konec prihodnjega leta

Spremenjen občinski prostorski načrt bo tako sprejet do konca leta, nato se bosta z začetkom prihodnjega leta že začeli vzporedno odkupovanje zemljišč in pridobivanje gradbenega dovoljenja. Gradnja novega obrata Magne Steyr bo potekala v fazah. Če bo šlo vse po načrtih, bodo Avstrijci prvo fazo gradnje tovarne začeli konec leta 2017. Najprej bo zrasla lakirnica in proizvodnja karoserij za avtomobile, ki jih Magna v Gradcu že izdeluje.

Naveza z Applom

Avtomobilski obrat, v katerem bo službo našlo 3000 delavcev, bo po naših zanesljivih informacijah vzpostavljen v petih do šestih letih. V tem času naj bi počasi, a zanesljivo zrasel večji ličarski obrat, v katerem bi nastajala terenska vozila znamk Jaguar in BMW. A to še ni vse. Če bo Magna Steyr sklenila tudi pogodbo z Applom, kot vse kaže, bodo tukaj nastajali tudi Applovi električni avtomobili. Sistem za te inovativne avtomobile, ki bodo celo sposobni voziti sami, naj bi Apple razvijal skupaj z Magno Steyr. 

Magna zato ne potrebuje le delavcev za tekočim trakom, ampak predvsem inženirje, mehatronike in elektrotehnike. Na vsakega desetega delavca v proizvodnji naj bi zaposlili vsaj enega visoko kvalificiranega strokovnjaka. Pomembno vlogo lahko tukaj odigra Univerza v Mariboru, kjer je znanja in mladih kadrov dovolj.

Zakaj Slovenija

Magna Steyr je v Gradcu prerasla svoje zmogljivosti in se tako rekoč nima več kam širiti, zato bi v vsakem primeru nekje morala vzpostaviti dodaten obrat. Slovenija je logična izbira, čeprav Magna kot investitorica zagotovo tipa tudi drugje. Sogovorca so našli v madžarskem Sombotelu, a mesto, ki nima neposredne povezave na avtocestni sistem in nima v neposredni bližini letališča, je vsaj v tej fazi izpadlo iz igre. Izvedeli smo še, da je avtomobilskemu gigantu ponudbo poslala tudi Murska Sobota, a niso zmogli zagotoviti tako velikega območja z vsemi pogoji, ki jih je Magna iskala.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice