Na prosto delovno mesto načelnika mariborske upravne enote je prispela tudi prijava direktorja občinske uprave Občine Murska Sobota Srečka Đurova.

Dolgoletni direktor občinske uprave Občine Murska Sobota Srečko Đurov kandidira za mesto načelnika Upravne enote Maribor.

Postopek imenovanja načelnika, ki naj bi funkcijo nastopil z začetkom oktobra, je še v teku, o končni izbiri pa bo odločal minister za javno upravo Rudi Medved. Na Ministrstvu za javno upravo so za omenjeno delovno mesto prejeli štiri prijave.

Po naših informacijah se je Đurov sicer prijavil tudi na razpis za delovno mesto načelnika Upravne enote Ptuj, kjer pa je na koncu bil izbran drug kandidat.

Pravnik Srečko Đurov je bil v preteklosti tudi svetovalec uprave Pošte Slovenije in direktor Zavoda PIP, neprofitnega zavoda zasebnega prava za opravljanje dejavnosti s področja pravnega svetovanja in pravne pomoči, informiranja o Evropski uniji ter razvoja nevladnih organizacij.

Mariborsko upravno enoto zdaj vodi vršilka dolžnosti

Mariborska upravna enota naj bi tako predvidoma do konca tega meseca imela novega načelnika ali načelnico z vsemi pooblastili.

Od imenovanja Ksenije Klampfer za ministrico za delo, družino in socialne zadeve Upravno enoto Maribor vodi vršilka dolžnosti Bojana Zadravec. 13. septembra se ji bo začasni mandat iztekel.

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice