FOTO: Mediaspeed
Dosedanja svetovalka direktorja na Večeru in dolgoletna novinarka Katja Šeruga se po informacijah Mariborinfo spogleduje s službo na Mestni občini Maribor.

Katja Šeruga, svetovalka direktorja za področje uredništva medijev na Večeru, naj bi po informacijah Mariborinfo zapustila družbo Večer in se preselila na Mestno občino Maribor. »Te informacije vam ne morem potrditi,« je na vprašanje, ali te govorice držijo, za Mariborinfo odgovorila vodja kabineta župana Jelka Vrečko.

Govori se, da naj bi bila prihodnja služba Katje Šeruga povezana z ustanovitvijo Javnega holdinga Maribor, ki pa ga je župan Saša Arsenovič že dvakrat umaknil z dnevnega reda seje mestnega sveta.

Z vprašanjem, ali se res seli v službo na Mestni občini Maribor, smo se obrnili tudi na Šerugo, ki pa je informacije zanikala in odgovor pospremila s smehom: »Neeeee... Kaj?! Ne, jaz sem zaposlena na Večeru.« Kljub temu pa na vprašanje, ali torej zanika pogovore, ni izrecno odgovorila: »Ne prehajam v drugo službo. To je vse, kar vam lahko povem v zvezi s tem. Tako da, če se kaj v zvezi s tem govori, je to brezpredmetno.«

Šeruga je novinarsko pot začela v času študija s pisanjem za časnik Večer, kmalu je začela sodelovati še s TV Slovenija kot honorarna sodelavka. Leta 2002 se je zaposlila na Večeru, leta 2005 pa odšla na TV Slovenija. Čez dve leti je začela delati na POP TV, leta 2012 pa se je vrnila na Večer sprva kot odgovorna urednica, na zadnje pa kot direktorica uredništev in svetovalka direktorju za področje uredništva medijev.

Šeruga si očitno že nekaj časa išče novo službo. Spomnimo, da se je že pred meseci neuspešno potegovala za mesto direktorice TV Slovenija, a ni dobila dovolj široke podpore članov programskega sveta RTV Slovenija. Za soglasje bi morala zbrati najmanj 15 glasov podpore, dobila pa jih je le 12.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SvetovalecRado (nepreverjen)

KAm jo bodo se hoteli vtaknit? Naj se Sašo vpraša zakaj mora it z Vecera ...

Marjeta Otilija (nepreverjen)

" Goste službe, redke suknje " so nekoč rekli .

Katja7 (nepreverjen)

Ta podgana pa ima vedno sreco.Bolj je pokvarjena,bolj ji uspeva.V pravem klanu bo se naprej.Ni vredna,da jo poscije pes.Vecer tone,logicno,da bezi.Zdaj pa hitro izbrisite,severnokorejsko rezimski medij.

Starejše novice