Po poročanju STA naj bi v graški družbi Magna Steyr, ki ima podružnico tudi v Hočah, brez dela ostalo 1800 zaposlenih. Razlog naj bi bilo ohlajanje avtomobilskega sektorja.

Informacijo o odpuščanju je posredovala avstrijska tiskovna agencija APA, ta pa se sklicuje na časnik Kurier. Informacije v Magni Steyr niso še ne potrdili ne zanikali.

Po poročanju agencije APA naj bi brez dela ostali predvsem delavci, zaposleni za določen čas, in drugi začasni delavci. V graški tovarni naj bi trenutno sicer delalo okoli 9000 ljudi. Kolikšen je pri tem delež začasnih delavcev, ni znano.

Po neuradnih informacijah Mariborinfo naj bi director družb Magna Steyr in Magna Europe Günther Apfalter zaposlenim v internem elektronskem sporočilu že zagotovil, da navedbe, ki krožijo po medijih, ne držijo. Delavci tako naj ne bi imeli razloga za strah pred izgubo delovnih mest.

Septembra so v Magninem obratu v Gradcu že odpustili 700 zaposlenih, česar vodstvo družbe takrat ni želelo komentirati. Razlog za tokratna odpuščanja naj bi bile težave avtomobilskega sektorja, ki jim botruje predvsem ohlajanje globalnega gospodarstva.

Septembra odpuščali tudi v Hočah

V Magnini lakirnici v Hočah so septembra odpustili šest delavcev, od tega jih je pet napovedalo vložitev tožb. Delo naj bi izgubili zaradi tehnoloških, procesnih in organizacijskih razlogov.

Hoška podružnica Magne mora sicer po pogodbi z državo za prvo fazo naložbe v lakirnico, ki je stala 150 milijonov evrov, do novembra 2020 zaposliti 404 ljudi. Če želi počrpati nekaj več kot 18 milijonov evrov državne spodbude za investicijo, pa bo morala do leta 2027 zaposliti tisoč ljudi.

Magna Steyr je edini del kanadskega avtomobilskega koncerna Magna International, ki v celoti sestavlja vozila. Prihodke od prodaje je v drugem četrtletju povečala za 40,8 odstotka na 1,8 milijarde evrov, v polletju pa za 26,9 odstotka na 3,7 milijarde evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
veso. (nepreverjen)

to pa je sranje
če bo magma
fuknila na cesto 3000 lidij

Starejše novice