Na Agenciji Republike Slovenije za okolje je danes potekala ustna obravnava v postopku podeljevanja okoljevarstvenega soglasja družbi Magna Steyr za gradnjo obrata v občini Hoče - Slivnica.

Agencija Republike Slovenije za okolje je danes v Ljubljani izvedla javno obravnavo v postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za postavitev lakirnice avtomobilskega giganta Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica. Okoljevarstveniki so izrazili več pomislekov, med drugim glede požarne varnosti in vplivov na okolje, Magna pa upa, da so odgovorili na vsa vprašanja in odpravili bojazni.

Kdaj bo Magna dobila soglasje? 

Javna obravnava je del postopka izdaje okoljevarstvenega soglasja. Kdaj bi lahko bil zaključen, predstavniki Agencije RS za okolje niso želeli ugibati, prav tako se niso želeli opredeljevati do argumentov v današnji razpravi, poroča STA. »Nasprotna stran še ni dala nobene izjave, ki bi bila za nas korektna in bi se lahko z njo strinjali,« pa je po obravnavi povedal predsednik okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green, enega od 12 stranskih udeležencev v postopku, Vojko Bernard.

Pričakuje, da bo agencija soglasje izdala: »Ker je to prioriteta vlade, bo verjetno v mesecu dni postopek končan. Okoljevarstveno soglasje bomo pregledali in se nanj po vsej verjetnosti pritožili.«

V Magni menijo, da so odgovorili na pomisleke

»Število predstavnikov Magne na današnji obravnavi je pokazalo, kako pomembno vprašanje je to za nas. Upam, da smo znova odgovorili na številna vprašanja in odpravili bojazni, ki so jih izrazile nevladne organizacije,« je po obravnavi povedal vodja načrtovane investicije v Sloveniji pri Magni David Adam. Poudaril je, da številne mejne vrednosti zdaleč ne bi bile dosežene, poroča STA. Poleg tega je izvedensko mnenje pokazalo, da vpliva na zdravje okoliških prebivalcev ne bi bilo.

»Danes smo pokazali, da delamo vse, kar je mogoče, da bi zaščitili okolico,« pravi Adam.

Kako dolgo so pripravljeni čakati na dovoljenja, je težko reči, je še dejal Adam in dodal, da je najpomembnejše, ali se čutijo dobrodošle: »Trenutno se. Današnja razprava je bila odprta in upam, da bomo dosegli dobro rešitev za vse.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice