Jutri bo v Mariboru potekal 11. kongres stranke SDS. Se ga bo res udeležil tudi madžarski predsednik vlade Viktor Orban?

Stranka SDS bo na kongresu, ki bo potekal v Mariboru, sprejela ključne programske usmeritve in izvolila novo vodstvo. Glede kandidatur so skrivnostni, a zagotovo bo stranko še naprej vodil Janez Janša, ki je na vodilnem položaju že od leta 1993.

Kongres bo potekal v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška, kjer pričakujejo okoli 800 delegatov ter 250 domačih in tujih gostov. Kdo so povabljenci še ni znano, na kongres pa naj bi prišel tudi predsednik madžarske vlade Viktor Orban. Slednje so v Orbanovem kabinetu potrdili za časnik Večer. Kot so še zapisali, se bo Orban kongresa stranke udeležil na povabilo Janše, ki ga je prosil, da bi zbrane tudi nagovoril.

Na kongresu SDS bodo sicer  volili predsednika stranke ter člane izvršnega in nadzornega odbora. V stranki ob tem ne razkrivajo prijavljenih kandidatov, ki so se lahko vložile do 30. aprila.

Janez Janša je prvič postal predsednik stranke leta 1993, ko je bil njegov protikandidat na kongresu Andro Ocvirk. To je bil tudi njegov zadnji protikandidat, saj od takrat na kongresih ni več imel konkurentov in tudi letos zagotovo ne bo drugače.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice