Pošta Slovenije je danes prejela sklep o začetku stavke s strani Sindikata poštnih delavcev, ki je eden izmed dveh reprezentativnih sindikatov Pošte Slovenije.

Februarja smo poročali, da sta reprezentativna sindikata in vodstvo Pošte Slovenija podpisali dvoletni dogovor o stavkovnih zahtevah in napovedano stavko preklicali.

Socialni dialog je stalna praksa Pošte Slovenija

Z dogovorm o stavkovnih zahtevah je bilo med drugim dogovorjeno, da v primeru spoštovanja dogovora s strani delodajalca, reprezentativna sindikata v letu 2019 in 2020 ne bosta postavljala dodatnih zahtev iz področij, ki jih ureja dogovor.

Naredili bodo vse, da do stavke ne bo prišlo

S Sindikata stavko napovedujejo 11. novembra, vendar bo Pošta Slovenija skupaj s Sindikatom poštnih delavcev poskušala zbližati stališča in skleniti sporazum, da do stavke sploh ne bi prišlo.

Zaveze že realizirane in izvajane

Pošta Slovenije nobene zaveze iz dogovora ni pustila odprte. Večina zavez je že realiziranih ali so v izvajanju, nekatere pa se bodo zaradi zato potrebnega časa izvajale dlje, s čimer sta se strinjala oba sindikata, tudi Sindikat poštnih delavcev. Vrednost vseh sprejetih zavez v dogovoru znaša 17 mio. evrov.

Pošta Slovenije bo še naprej vlagala vse napore v izvrševanje sprejetega dogovora. Prepričani so namreč, da je februarja podpisan dogovor dober, saj ustrezno ureja številne izboljšave s področja ekonomskih in socialnih pravic zaposlenih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice