Foto: Jure Banfi
Mestni svet Mestne občine Maribor je danes na 18. izredni seji potrdil investicijsko dokumentacijo za ureditev prostorov pod severno in južno tribuno stadiona Ljudski vrt. Prvi del obnove nogometnega stadiona naj bi bil tako zaključen še letos.

Potrditev investicijske dokumentacije je bila po besedah Mestne občine Maribor potrebna za čimprejšnjo izvedbo postopka javnega naročila in pričetek izvedbe projekta. Namen investicijske dokumentacije je obravnava izvedbe investicijskega projekta, s katerim želi Mestna občina Maribor dokončati severno in južno podtribunje. 

Projekt celovite prenove Ljudskega vrta je ocenjen na 5,5 milijona evrov, ki jih je občina ob načrtovanem novem zadolževanju umestila v proračun že lani. Po novem pa so projekt razdelili na dva dela, da bi tako po navedbah mestne uprave lahko čim prej začeli dela. Za prvi del imajo namreč že pridobljeno gradbeno dovoljenje, medtem ko za drugega to še urejajo.

Julija na mizah svetnikov še projektna dokumentacija

Predvidoma meseca julija bodo tako mestni svetniki obravnavali še projektno dokumentacijo za zahodno oziroma staro tribuno, ki bo potrebuje še vsa potrebna soglasja in gradbeno dovoljenje. Projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje občina načrtuje pridobitev istočasno z izvajanjem gradbenih, obrtnih in inštalacijskih del severnega in južnega podtribunja. Začetek obnove zahodne tribune bo po pridobitvi gradbenega dovoljenja in po izvedbi javnega razpisa, so še sporočili iz občine. 

»Na Mestni občini Maribor pričakujemo, da bo gradnja stekla v začetku jeseni 2018,« sporočajo iz Mestne občine Maribor, kar pomeni, da bi lahko bila dela na severnem in južnem podtribunju zaključena v letu 2018, v začetku leta 2019 pa že izvedena primopredaja investicije. 

Obnova stare tribune odvisna tudi od nastopov v Evropi

Na mariborski občini so že pred dnevi za Mariborinfo zatrdili, da bo po pričakovanjih gradnja stekla v začetku jeseni 2018. A to ni odvisno le od gradbenega dovoljenja in postopka izbire izvajalca. Veliko vlogo pri tem imajo tudi nastopi NK Maribor v evropskih tekmovanjih.

Občina in NK Maribor tekom projekta zgledno sodelujeta, toda nadaljnja gradbena dela na stari tribuni so odvisna tudi od tega, kdaj bo Maribor zaključil evropska tekmovanja. V primeru uspeha v vseh štirih krogih kvalifikacij in nastopa v ligi Evropa se lahko zgodi, da bo prenova zahodne tribune Ljudskega vrta prišla na spored šele prihodnje leto.

Mestni svetniki so danes potrdili tudi spremembe poslovnika mestnega sveta, ki med drugim uvajajo izvedbo javne razprave o predlogu občinskega proračuna pred njegovim sprejetjem na mestnem svetu.

Prav tako so se strinjali z ohranitvijo turistične takse na višini 1,27 evra. Novost je le zakonsko obvezna dodatna, promocijska taksa v višini 0,32 evra, ki jo bodo začeli zaračunavati v začetku prihodnjega leta in je namenjena financiranju Slovenske turistične organizacije.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

vlagati pare v ljudski vrt je isto ko dati mrtvecu transfuzijo,,,bez veze ,, bolje dati pare onim dole na lenti

Starejše novice