Brezposelni prejemniki socialne pomoči bodo po spremembi, ki jo pripravlja ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, morali sprejeti tudi delo nižje od njihove izobrazbe.

Vlada je na družbenem omrežju Facebook sporočila, da na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravljajo spremembo, ki bo pomenila, da bodo morali brezposelni prejemniki socialne pomoči sprejeti delo, ki bo lahko tudi do dve stopnji nižje kot njihova izobrazba.

»Za občutek pravičnosti v družbi ni dobro, če nekdo izkorišča pomoč na račun nekoga, ki se preživlja z delom svojih rok. Urediti bo treba razmerje med plačami in socialnimi transferji tako, da bodo ljudje motivirani za delo,« je zapisal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Kdaj bodo podrobneje predstavili spremembo in kdaj bi lahko stopila v veljavo, še ni znano.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pravilno

bobu bob (nepreverjen)

Janez raje nam povej na katerem koncu slovenije te danes zastonj futrajo.

Danvid (nepreverjen)

Interes delodajalca je ,da ima delavca ki ima veselje in moralo do dela.Če bo imel delavca ,ki je pri njem zaposlen prisilno mu posel propade.Torej to bo samo na papirju izbiralo pa se bo še naprej tako kot zdaj.

Hahaha ... ce dobiva (nepreverjen)

socijalno pomoc sploh ne bo delal. Teh noben delodajalec ne bo zaposlil.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Mimovrste2 (nepreverjen)

Vi si kar pripravljajte nove spremembe....najbolj očitna in boleča bo ta, da boste čez leto dni (ko bodo nove volitve) odleteli s stola prestola!
Jemljete in kaznujete take, ki so tako že tako psihofizično, moralno na dnu!! Dajte še bolj, popolnoma jih strite in razvrednotite!

Socialni lenuhi (nepreverjen)

ne glede na izobrazbo ne bodo delali ... SRAMOTA so za vsako podjetje

In reply to by Mimovrste2 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Zakaj sploh fizično in psihično zdrava oseba, še posebej mlajši npr. do 40 let, ima pravico do prejemanja socialne pomoči?! To je totalna neumnost. Naj gre delat. Karkoli. Trenutno je možno da plačuje leasing za drag avto in prejema socialno pomoč. ALO!!!

Navijac (nepreverjen)

Tocno tako.karkoli naj delajo
Pa naj ceste cistijo.odtoke,perejo..listje pometajo....dela kolikor hoces.Saj dobi placano.Ce ne odkloni pa nic

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Zaposleni (nepreverjen)

Kdor noce delat ne bi smel dobivati pomoc.

Ausberg (nepreverjen)

Samo človek, ki nikoli ni bil na dnu, lahko piše takšne komentarje o tistih, ki prejemajo socialno pomoč. V bistvu se sploh ne zavedate, da vas od takega stanja loči samo kratka bolezen, poškodba ali podobna tragedija ...

vozznik (nepreverjen)

Ausberg, tu ne govorimo o starih in bolanih,
ampak o 20 in 30-letnikih, ki vlečejo socialo, živijo v hotelu mama in.......
Če ne razumeš, je itak vse zastonj!!

In reply to by Ausberg (nepreverjen)

Ausberg (nepreverjen)

Če si tako zavisten tem 20 in 30-letnikom in je njihov položaj tako "fantastičen", potem ne razumem, zakaj se jim ne pridružiš? Verjetno zato, ker pišeš o stvareh, o katerih nimaš pojma v praksi. Od zadnje finančne krize 2008-2010 se je izselilo ca. 60.000 slovenskih državljanov, pretežno mlajših od 50 let. Če bi bila Slovenija takšen raj za "socialne podpirance", potem bi ti veselo ostali v tej kvazi-državi.

Dejstvo pa je, da "zavist" socialnim podpirancem očitno kaže, da zelo sovražiš službo, v kateri delaš. Ker nimaš poguma, da bi jo zamenjal, pa ti ostane samo pljuvanje po ljudeh, ki so v slabšem položaju od tebe.

In reply to by vozznik (nepreverjen)

Miha30 (nepreverjen)

Pa študentske servise naj ukinejo, da bo folk lahko delo dobil. Ne pa, da vsa dela dobijo študenti. Njim pa naj država pomaga v času šolanja.

Primorec (nepreverjen)

G. Minister a to velja tudi za vladne zaposlene?Ta ukrep je v nasprotju s pravicami vseh slovenskih delavcev.Ta ukrep uničuje stroko i kon ravno obratno podpira prekarno delo in slabša že tako slabe razmere na trgu dela.G minister niste občutili kaj pomeni biti brez dela,zato ne vlecite napačnih potez.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice