Danes se je v Mestnem parku predstavil tudi aktualni predsednik Zveze Slovenska unija pacientov Borut Ambrožič, eden izmed 18 županskih kandidatov Mestne občine Maribor.

Tako se ponovno podaja v volilni boj, in sicer s podporo Stranke medgeneracijske solidarnosti in razvoja (SMSR).  Kot temelj tovrstne odločitve izpostavlja nevladna društva in organizacije, ki so po njegovih besedah »že mnogokrat spregledane ali ignorirane«. Četudi so pomemben del tega mesta, so večkrat neupoštevana pri rešitvah, ki jih ponujajo za razvoj tega mesta.

V tretje bo uspelo …

Kljub temu, da v preteklih poskusih – za župana MOM je kandidiral že dvakrat –  ni bil uspešen, pa je prepričan, da uživa zadostno podporo. 

»Dnevno sem se soočal s težavami ali sistemskimi napakami, ki so skozi desetletja nastale – ne le od zgoraj navzdol, ampak tudi na lokalni ravni. Zato se nam zdi absolutno nesprejemljivo za drugo največje mesto, ki ima tudi UKC Maribor in največji zdravstveni dom Adolfa Drolca, da imamo take čakalne vrste in kadrovsko pomanjkanje. Nesprejemljivo je, da v mestnem svetu Maribor sedijo že več kot 10 let generacijske stranke, ki so bile tudi v vladnih koalicijah, pa se še vedno soočamo dnevno s čakalnimi dobami, da nimamo negovalnega oddelka ali še bolje negovalne bolnišnice, da je center za pomoč na domu, ki deluje kot javni zavod, v takšnem stanju, kot je – kadrovsko in finančno podhranjen.«

Matjaž Mulej

Danes predsednik omenjene zveze, a pred tem zastopnik pacientovih pravic v Mariboru in poslanec Pozitivne Slovenije v državnem zboru, pa je javnosti poznan tudi po odvzemu magistrskega naziva, in sicer zaradi očitkov o plagiatu.

Rdeča nit je družbena odgovornost

Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja se želi zavzemat za vse občane in tako je rdeča nit njihovega programa družbena odgovornost. Želijo se zavzeti za pravice bolnikov, otrok in mladih ter starostnikov in živali.

»Želimo biti glas za te odprte rane Maribora, ker smo na lastni koži izkusili, da stoječi zunaj enostavno nimamo moči, da bi lahko kaj spremenili na bolje.«
Med kandidati za mestni svet pa so tudi letošnji prejemnik naziva častni občan mesta Janez Karlin, nekdanji ravnatelj Štefan Muraus,  predsednica Društva za promocijo pravic in dolžnosti pacientov Maribor Nadežda Stanojević ter profesor Matjaž Mulej.

Slednji je še pred nekaj dnevi uradno stal za župansko kandidaturo Andreja Fištravca, a je danes pojasnil, da gre za dve različni zgodbi in da je pogrešal skrb za družbeno odgovornost.

»Mislim, da bi bila najboljša kombinacija, da bi bil Fištravec župan, Ambrožič pa podžupan za družbene dejavnosti,« je še dodal.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice