Februarja smo bili priča velikemu valu odpuščanj na podjetju Boxmark Leather in nekateri zaposleni so ta dan poimenovali kar črni petek. Na ta dan so tudi družbene medije, kot je Facebook, preplavile fotografije pogreba Boxmarka.

Zdaj govorice o zaprtju enega največjih zaposlovalcev v Podravju, Boxmark Leather, znova postajajo glasnejše. Pa držijo? Direktor podjetja Marjan Trobiš za Ptujinfo odločno zanika vse govorice o zaprtju kidričevskega podjetja. 

Trobiš pravi, da ima »Boxmark Slovenija delež tudi v razvojnem smislu. Slovenija bo tako ostala center razvoja za podjetje. Serijska proizvodnja v Sloveniji začenja doživljati spremembe, se pa iščejo novi kadri in novi sodelavci. To so predvsem tehniki, inženirji ter razvojniki.« 

Razpise za podjetje Boxmark Leather lahko redno spremljate na tej spletni strani in trenutno je za Slovenijo razpisano eno delovno mesto za naziv vodja programa za letalstvo/zrak. Po besedah Trobiša bo razpisanih približno 20 novih delovnih mest. 

Kljub zanikanju govoric, da se podjetje zapira, pa Trobiš dopušča možnost še enega vala odpuščanj. Na to je po njegovih besedah vplivala tudi pandemija covid-19, saj je povzročila spremembe v naročilih.

»Težko je trditi, kako se bo vizija Boxmarka razvijala naprej, saj smo trenutno na majavih tleh. Podjetje je v veliki meri odvisno od nemškega trga,« pravi Trobiš in ob tem poudarja, da: »Smo štirinajst dni pred Nemčijo zaustavili življenje. Tako se Nemčija komaj prebuja in tudi mi čakamo na nadaljnji razplet.« Ob tem trdi, da je, kljub vsemu, Boxmark še vedno trden tekmec na trgu. 

Vedno bolj glasne so tudi špekulacije o selitvi avtomobilskega dela Boxmarka v Bosno in Srbijo. Trobiš sicer ne zanika, da se bo del avtomobilske industrije preselil v druge države, vendar je poudaril, da se bo ta del selil le na območje, kjer bo od selitve največja korist. Med drugim je ena od možnih držav selitve tudi Mehika

Boxmark Leather je doživel udarec tudi s prizemljitvijo letal zaradi virusa covid-19: »Trenutno tudi na tem področju rednega posla ni, saj nimamo niti zanesljivih informacij o ponovnem delovanju letalskih družb. Trenutno je za letalsko industrijo naročil le za 20 odstotkov, od tega kar je bilo pred pandemijo.« 

Trobiš še poudarja, da Boxmark Leather trenutno doživlja prestrukturiranje. Posledica tega prestrukturiranja je, po njegovih besedah »korak nazaj za serijsko proizvodnjo, vendar korak naprej za razvoj in raziskavo«. 

Ines Zupanič Tomažič

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice