Usposabljanje je namenjeno višje izobraženim ženskam brez zaposlitve, ki bodo dobile subvencijo v višini pet tisoč evrov.

Na spletni strani Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije je objavljen razpis za usposabljanje, ki po koncu omogoča subvencijo za samozaposlitev. Usposabljanje, ki je namenjeno višje izobraženim ženskam brez zaposlitve, ki bodo v primeru, da se po končanem usposabljanju samozaposlijo, dobile subvencijo v višini pet tisoč evrov, bo potekalo na petih lokacijah po Sloveniji.

Kandidatke se usposabljanja poleg Maribora še lahko udeležijo v Ljubljani, Celju, Novi Gorici in Novem mestu.

Pet lokacij po Sloveniji, a brez Pomurja

Dvomesečno usposabljanje, ki bo predvidoma potekalo v sredini aprila po celotni Sloveniji, je namenjeno ženskam, ki imajo vsaj šesto stopnjo izobrazbe in so najmanj tri mesece prijavljene na zavodu za zaposlovanje. 

Morajo imeti zanimivo poslovno idejo ter možnosti za kasnejšo samozaposlitev v Sloveniji, ki naj bi trajala vsaj dve leti, kar pa je tudi pogoj za pridobitev subvencije.

Prijave v Mariboru

Če izpolnjujete pogoje in bi se rade prijavile na usposabljanje, lahko to storite v Maribor. Program, ki ga financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, organizira javna agencija SPIRIT Slovenija, ki tudi določa način izvedbe ter organizacijo usposabljanja. 

Tudi jeseni predvidenih pet lokacij

»Tudi za jesensko usposabljanje je predvidenih navedenih pet lokacij usposabljanja. Ali se bo program izvajal tudi v prihodnjih letih, je še preuranjeno napovedati,« so nam dejali na zavodu. To je namreč odvisno od usmeritev in zagotovitev sredstev pristojnih ministrstev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice