Predsednik vlade Miro Cerar se danes s svojo ministrsko ekipo mudi v Mariboru.

Predsednik vlade Miro Cerar je danes s svojo ministrsko ekipo na obisku v Mariboru. Pred srečanjem strankinega lokalnega odbora je povedal, da si predstavniki vlade in Magne trudijo odpraviti še pomisleke zadnje okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green.

Kot smo danes poročali je Slovenski E-forum z Magno in predstavniki vlade sklenil dogovor o dopolnitvi okoljevarstvenega dovoljenja ter tako ostal brez razlogov za pritožbo na okoljevarstveno soglasje. Edina nevladna organizacija, ki se z Magno še pogaja glede morebitne pritožbe na okoljevarstveno soglasje za lakirnico v Hočah je Alpe Adria Green. Kot smo danes povzeli poročanje Financ, naj bi po neuradnih informacijah AAG z Magno končala pogajanja in bila bližje dogovoru. Ta naj bi bil sklenjen do ponedeljka.

Premier Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek tako verjameta, da bo dogovor dosežen in se bo investicija lahko začela.

Cerar: Magnina investicija je pomembna za prihodnost Maribora

»Ne želimo si pritožbe, ki bi zavlekla postopek in onemogočila tako pomembno investicijo za Slovenijo,« je izpostavil Cerar in dodal, da je sicer treba počakati do izteka pritožbenega roka. Minister Počivalšek je povedal, da so dogovarjanja v zaključni fazi.

»Verjamem, da bomo imeli do 12. septembra, ko se bodo predstavniki Magne odločili, rešene vse zadeve in da se bo investicija Magne lahko začela,« je povedal minister za gospodarstvo.

Ob tem je dodal, da so zagotovili površino in zemljišča za prvo fazo, delajo pa naprej, da zagotovijo še površine za drugo in tretjo fazo, ki bi v štajersko regijo prinesla še več zaposlitev.

Miro Cerar je izpostavil, da je Magnina investicija pomembna za razvoj, za delovna mesta, za prihodnost Slovenije, še posebej pa Maribora s širšim območjem. Ta si po njegovih besedah zasluži, da ponovno dobi zdravo razvojno pomembno industrijo.

Ob koncu je dodal, da z žalostjo ugotavlja, da Sloveniji mnogi ne želijo dobro. Po njegovih besedah gre predvsem za nekatere stare politične sile, ki skušajo ustaviti razvojne projekte.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zasluži (nepreverjen)

Starejše novice