Miro Cerar bo državnemu zboru podal odstopno izjavo.

Cerar je dejal, da gre za odločitev, ki bi jo moral sprejeti vsak zaupanja vreden politik in na nujni seji vlade najavil svoj odstop z mesta predsednika vlade. 

»Spoštovane državljanke in državljani, država je danes v bistveno boljšem stanju kot leta 2014. Oblast vračam v vaše roke,« je še sporočil Cerar.  Ob tem je napovedal, da bo še naprej vodil nujne in tekoče posle vlade.  Do pričetka volilne kampanje manj kot 2 meseca. 

Spomnimo, vrhovno sodišče je danes odločilo, da bo potrebno ponoviti referendum za drugi tir. Postopek referenduma bo treba ponoviti, zakon o drugem tiru pa tako še naprej ni v veljavi. Vrhovno sodišče je med drugim ugotovilo, da je vlada s proračunskimi sredstvi (v višini 97.000 evrov) financirala nedopustno referendumsko kampanjo. Že pred tem pa smo poročali o več kot 130 tisočakov evrov težki maketi drugega tira. 

Erjavec in Židan neenotna

»Vlada ostaja do volitev,« je po koncu vladne seje in pred Cerarjevo izjavo dejal podpredsednik vlade Dejan Židan. Manj prepričan pa je bil predsednik Desusa Karl Erjavec, ki pa je na vprašanje, ali vlado še sploh imamo, odgovoril z »ne vem«.

Tagi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Učitelji so zjebali Cerarja,,oni mu delajo največje pizdarije,, Ampak ali še ne veste, da za učitejskim štrajkom stoji SDS, kajti SDS dobro ve da je naslednja vlada njihova,, in ker SMC ne bo popustil pri dvigu plač bo padel na volitvah,, Zamislite si malo ,,,VILI ni kaj kriv,,, to je samo farsa,,,Učitelji so zjebali Cerarja, ,,Ampak jih je zjebal Cerar s njegovim odstopom,, Kajti sedaj Nema više pogajanj,, Kajti vlada v odstopu ne more več sprejemati takšnih odločitev.. Dragi moji učitelji,, Bo pa vam Janša dvignil plače

Starejše novice