Novinarska konferenca o aktualnem stanju glede bolezni covid-19.

Na novinarski konferenci so sodelovali državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman, vršilec dolžnosti predstojnika urgentnega centra Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica Erik Sedevčič ter vladni govorec Jelko Kacin.

Včeraj je bilo opravljenih 1792 testiranj, potrjena pa je bila 501 okužba. V soboto je bilo ob opravljenih 3563 testiranjih potrjenih 920 primerov. Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 27,9 odstotka, v soboto pa 25,8 odstotka.

»Trend novo odkritih okuženih v Sloveniji pada. Pomurje je trenutno najbolj prizadeta regija,« je na tiskovni konferenci dejal Kacin.

Podatki zadnjega tedna kažejo, da se razmere počasi stabilizirajo. To potrjuje tudi R, ki trenutno znaša 0,93. To pomeni, da deset okuženih še vedno okuži devet oseb.

»Umirjanje razmer in predvsem padanje števila novih okužb na dnevni ravni pa žal še vedno poteka prepočasi. Epidemiološke razmere ostajajo resne, tudi število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, še naprej ostaja visoko,« pravi Kacin.

Umirjanje razmer in predvsem padanje števila novih okužb na dnevni ravni pa še vedno poteka prepočasi. Epidemiološke razmere ostajajo resne, tudi število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, še naprej ostaja visoko.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice