Na politično prizorišče vstopa prenovljena stranka Zelenih z novim predsednikom. Andrej Čuš bo postal predsednik stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije.

V stranki Zelenih Slovenije bodo danes v Hotelu Primus izpeljali volilni in programski kongres, na katerem za novega predsednika stranke kandidira poslanec Andrej Čuš. Ta je za naš medij povedal, da se bo ob njegovi izvolitvi stranka tudi preimenovala v stranko Andrej Čuš in Zeleni Slovenije.

Brez ideologije - za naravo, mlade in stare

Andrej Čuš je najmlajši poslanec v državnem zboru, pred časom pa je izstopil iz stranke SDS. V zadnjem času je bil najbolj prepoznaven po iniciativi in zbiranju podpisov za zaprte trgovine ob nedeljah, do dogovora s stranko Zeleni Slovenije pa je prišlo po skupni želji, da ponudijo nekaj drugačnega. Po njegovih besedah bi Slovenijo, kot zelena država, v državnem zboru nujno potrebovala eno zeleno stranko, ki se bo zavzemala za okolje, ob tem pa izpostavljala socialno problematiko mladih in starejših.

»Smo neideološki. Nismo ne rdeči in ne beli. Prišlo je do dogovora, da se vsi skupaj povežemo. Stranka se bo v ta namen preimenovala v Andrej Čuš in Zeleni Slovenije. Dokazujemo, da se da povezovati in sodelovati v slovenski politiki, kar marsikje pogrešamo. Pričakujemo, da se nam bo do volitev še marsikdo priključil,« je povedal Andrej Čuš.

Stranko prevzema od očeta

Zdajšnji predsednik stranke Zeleni Slovenije je njegov oče Vlado Čuš. Da stranko tako rekoč prevzema od svojega očeta, se mlajšemu Čušu ne zdi nič posebnega, saj stranko obvladujejo njeni organi in ne le predsednik. »To ni nič posebnega, vsaka stranka ima svoje organe. Za skupni nastop na volitvah se pogovarjamo še z drugimi strankami in organizacijami. Rdeči in beli so imeli svojo možnost, zdaj pa je čas za zelene!« pravi Čuš.

Načrtujejo gladko uvrstitev v državni zbor

Na začetne ankete se Andrej Čuš še ne ozira, čeprav mu je Valiconova že napovedala vstop v državni zbor s 3,6 odstotki glasov. Pravi, da so ljudje še zmedeni, saj še ne vedo, kako in s kom gre najmlajši slovenski poslanec na volitve.

»Verjamem, da bomo s kongresom »prodrli« v vsako slovensko gospodinjstvo. Poslali bomo pozitivno sporočilo z željo po drugačnih politikah, ne samo obrazih. Sem optimist in prepričan sem, da bomo gladko prestopili parlamentarni prag,« je optimističen Čuš.

Konec pogovarjanja o drugi svetovni vojni

Pripravljeni so tudi na vstop v koalicijo. »Če želiš kaj spremeniti, moraš v koalicijo. Smo odprti za vse, mora pa se upoštevati naš program, ki bo temeljil na tem, da se ne bomo več pogovarjali o drugi svetovni vojni, da bomo naslavljali državo mladih, vse večje revščine, da bomo za Slovenijo, ki se tako rada propagira kot zelena, res poskrbeli, da bo zelena, ne pa da bomo na dnevni bazi uničevali naše okolje.«

V stranki že imajo pokrit precejšnji del volilnih okrajev po Sloveniji. Čuš je zatrdil, da bo že do konca tega meseca vseh 88 okrajev pokritih. Kot predsednik stranke pa bo kandidiral v dveh volilnih okrajih.

»Pogovarjamo se tudi z drugimi političnimi strankami, ki bi se nam pridružili kot lokalni, regionalni partnerji. Privabili smo kar nekaj občinskih svetnikov in svetnic, predvsem pa mladih, ki so že obupali nad politiko. O imenih še ne bi, lahko pa povem, da dve tretjini liste sestavljajo mlade, neobremenjene moči v starostni strukturi od 22 do 35 let, torej generacija, ki jo je kriza najbolj prizadela. Računamo na preboj pri mladih, pri takih, ki niti več ne hodijo na volitve. Dejstvo je, da Andrej Čuš in Zeleni Slovenije gremo v parlament, koliko pa bo to znašalo sedežev pa bodo določili volivci,« je za naš medij še povedal Čuš.

Pripravljeni tudi za lokalne volitve, Čuš za župana Ptuja

Trenutni fokus je v stranki usmerjen predvsem v državnozborske volitve. Pripravljeni pa so že tudi na lokalne. »Za vaš portal lahko potrdim, da bomo na lokalnih volitvah nastopili s svojo listo, na kateri intenzivno delamo že od meseca januarja. Prepričan sem, da bomo na območju Štajerske dosegli nadpovprečne rezultate,« je ambicije na lokalnih volitvah razkril Čuš.

Posebej intenzivno se pripravljajo na lokalne volitve na Ptuju. »Prepričan sem, da bomo zelo pomemben igralec na Ptuju. Tri, štiri leta nazaj smo zagovarjali spremembe, a ugotavljamo, da so to bile spremembe na slabše, ne na bolje. Zato je naša moralna dolžnost, da se zdaj odzovemo,« je še povedal Čuš. V stranki že imajo evidentirane tri kandidate za župana Ptuja, med katerimi je za naš medij potrdil, da je tudi on.

»Med tremi evidentiranimi županskimi kandidati sem tudi jaz, drži. Ampak, kot sem povedal, gremo počasi. Moramo še rešiti nekaj težav v Sloveniji, s katerimi sem se ukvarjal v preteklosti in to bi rad dokončal. Po 10. juniju pa se bodo karte na novo pomešale in potem bo čas za odločitve,« je še povedal Čuš.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Matej_1991 (nepreverjen)

Podpiram. Moj glas gre vam.

goostt (nepreverjen)

Tudi mi bomo prišli v parlament ZSi !!!!

In reply to by Matej_1991 (nepreverjen)

Uroš K. (nepreverjen)

Bravo Andrej! Z dejanji si že pokazal, da te niso le besede in si resnično želiš sprememb na bolje. Moj glas imaš.

SamoT (nepreverjen)

Andrej v tebi vidim novo prihodnost Slovenije! Kljub svoji mladosti si srčno prikazal, da ti je mar vseh državljanov in državljank Slovenije, da ti je mar za našo državo Slovenijo. Tvoja prizadevanja za trgovke in trgovce, za vse delavce in njihove minimalne pravice, za starejše in mlade, za Slovenijo zeleno deželo so dokaz, da ne ostaneš le pri besedah, ampak da se vse udejanji. In to je tisto, kar velja! Zato sploh ni vprašanje kdo bo zmagal na volitvah, ampak koliko poslanskih sedežev odstopiti drugim! ODLOČNI IN DRZNI GREMO DO KONCA!

Anja88 (nepreverjen)

Je sicer še mlad, pa mislim, da je prav, da damo možnost mladim, perspektivnim ljudem. Res me zanima kaj bi pokazal, če mu uspe priti v parlament, se mi zdi da se trudi in je na dobri poti.

marjan penzionist (nepreverjen)

Že da je od SDS bivši,upam,da v parlament več ne pride in zganja cirkusa.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Imam razpis za ravnatelja na našoj žagi

Trebamo ravnatelja na žagi, da bi ravnal deske .
Ponudbe pošljite pod šifro ravnatelj --desk
Pogoji dvo letna polakvalificirana šola za ravnatelja,,,
mogoča diploma tudi sa jugo škol

Ne znam da li je treba ovaj razpis objaviti na zavodi za zaposlovanje

Starejše novice