Foto: Jan Vitez
Iz Mestne občine Maribor so se odzvali na poročanje Požareporta, da naj bi mariborski župan Saša Arsenovič med lansko volilno kampanjo lagal, da nima bančnega računa v tujini.

Požareport poroča, da sta brata Arsenovič podjetje S.Oliver SLO, registrirano v Sloveniji prodala Nemcem za osem milijonov evrov, čeprav naj bi bila njuna posamična, torej 50-odstotna poslovna deleža uradno ocenjena na 417.292,50 evra, in da so Nemci večji del kupnine za mariborskega župana Sašo Arsenoviča že čez osem dni nakazali na njegov švicarski račun v Zürichu.

Pri tem med drugim Arsenoviču Požareport očita davčno utajo in laž v volilni kampanji. Iz Mestne občine Maribor so na poročanje, da naj bi mariborski župan med lansko volilno kampanjo lagal, da nima bančnega računa v tujini, že odzvali.

»Prodaja 50-odstotnega deleža družbe S.Oliver Saše Arsenoviča in Marka Arsenoviča je bila vpisana v sodni register 30. 12. 2010, medtem ko je bila pogodba sklenjena 8. 12. 2010. Davek na kapitalski dobiček je bil prijavljen v zakonskem roku do 28. 2. 2011. Na podlagi davčne napovedi, kjer so bile priložene vse pogodbe, prav tako pa je bil FURS seznanjen z nakazilom kupnine v tujino, je FURS odmeril davek, ki je bil v celoti tudi plačan v Sloveniji,« na očitke odgovarja Arsenovič.

»Prodaja drugega, 50 odstotnega deleža je stekla konec leta 2013. Davek je bil prav tako prijavljen v zakonskem roku do 28. 2. 2014. Napovedi so bile priložene vse pogodbe. Izdana je bila odmerna odločba, davek je bil prav tako v celoti plačan. Pri drugi prodaji je FURS opravil poglobljeno kontrolo, preveril je celotno prodajo, vse obračune, s tem pa je bila potrjena pravilnost celega postopka,« še pojasnjujejo.

Prav tako se je župan Mestne občine Maribor odzval na očitek, da je v volilni kampanji lagal glede odprtega računa v tujini s potrdilom, da je bil račun v Švici odprt 26. 11. 2010, kmalu za tem pa že zaprt, in sicer 21. 9. 2011. 

Izsek elektronske pošte uradne osebe omenjene banke, ki so ga medijem posredovali iz Mestne občine Maribor.
Izsek elektronske pošte, ki so ga medijem posredovali iz Mestne občine Maribor.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuhc kucj (nepreverjen)

Požar na vsaki način želi disktidirirat Arsenovica... Malo brez okusa je že vse skupaj...

janban

Normalno,da si je denar l.2010 dal nakazat v Švico in ne v Slovenijo ko je grozilo,da bodo banke šle v stečaj.Rad bi videl bedaka,ki bi svoj težko prigaran denar nalagal v Slovenijo.Mogoče Požar

Katja7 (nepreverjen)

Ste analfabeti????Gre se med drugim za to,da je zanikal racun v tujini.Ze to je sporno.Da ne govorimo o drugih financnih mahinacijah.Tipicen balkanski lopov.Zdaj pa hitro izbrisat resnico.

Alojz1950 (nepreverjen)

Ste vi analfabet? Glede na to, da je račun zaprl leta 2011, volilna kampanja je pa potekala leta 2018, na vprašanje "ali imate račun v tujini?" ni mogel odgovoriti drugače kot z "ne".

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Starejše novice