Foto: Mediaspeed
Rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič je po poročanju današnje izdaje časnika Dnevnik vročil dekanu medicinske fakultete Ivanu Krajncu pisno opozorilo.

Dekana medicinske fakultete Ivana Krajnca je visokošolski sindikat konec februarja pozval k odstopu zaradi šikaniranja sindikalnega zaupnika.

Kot poroča Dnevnik, je rektor Zdravko Kačič vročil dekanu pisno opozorilo na izpolnjevanje delovnih obveznosti z možnostjo redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov v primeru ponovitve kršitve delovnih obveznosti.

Do incidenta v dekanatu mariborske medicinske fakultete je prišlo med sprejemanjem sprememb statuta univerze, s katerimi je ta zaostrila pogoje za kandidate za dekana medicinske fakultete. Visokošolski sindikat Slovenije je tem spremembam ostro nasprotoval, poroča STA.

Dekan Krajnc, ki vodi fakulteto od njene ustanovitve leta 2003, je 18. februarja povabil v pisarno sindikalnega predstavnika fakultete Saša Kosa. Slednji je kmalu zatem pisal rektorju Kačiču, da je bil žrtev mobinga in šikaniranja. Podrobno je poročal, kako naj bi ga Krajnc »brutalno, agresivno in žaljivo nadrl« ter mu grozil. Krajnc to zanika. »Bila pa sva sama, torej na žalost nimam priče za njegove lažne izjave,« je dejal, kot navaja Dnevnik.

Upravni odbor mariborske univerze je konec februarja kljub nasprotovanju sindikata potrdil spremembe statuta univerze, ki od kandidatov za dekana medicinske fakultete dodatno zahteva specializacijo s področja medicinskih ved. Po ocenah sindikata to diskriminira visokošolske učitelje predkliničnih predmetov, ki jim je v skladu z novim določilom onemogočeno kandidiranje na dekanskih volitvah, poroča STA.

Z omenjeno spremembo naj bi po poročanju medijev tlakovali pot za izvolitev Krajnčevega tesnega sodelavca Radovana Hojsa, dolgoletnega prodekana za študijske zadeve medicinske fakultete in predstojnika klinike za interno medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ter onemogočili kandidaturo raziskovalca in zdravnika Andraža Stožerja, ki med zaposlenimi na fakulteti uživa velik ugled.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stary1 (nepreverjen)

Vidiš sovražnike slovenskega naroda
Ko imajo zdravniki največ dela ,
jim mečejo polena pod noge

rdeča zvezda (nepreverjen)

ko bo prasec crkaval od korona virusa
mu rukni opozorilo v gobec namesto
rezpiratorja

In reply to by stary1 (nepreverjen)

šoloobvezni (nepreverjen)

sem gledal risanko Smrkce
veste sedaj imam veliko časa
pa si lahko privoščim takšen luksus
Tam se smrkec z imenom Glavca
zelo rad igra z dinamitom
pa ne vem če je dobro
da lahko otroci gledajo takšne risanke

In reply to by rdeča zvezda (nepreverjen)

Starejše novice