Delničarji družbe Elektro Maribor so se danes sestali na redni seji skupščine, kjer so med drugim sklenili, da se bilančni dobiček v višini 4,6 milijonov evrov razdeli med delničarje.

Na seji je bilo zastopanega 86,98 odstotkov osnovnega kapitala. Skupščina se je seznanila z revidiranim letnim poročilom in konsolidiranim letnim poročilom družbe za leto 2018 z mnenjem revizorja, poročilom nadzornega sveta o preveritvi in potrditvi letnega poročila in konsolidiranega letnega poročila družbe za poslovno leto 2018, poročilom nadzornega sveta o preveritvi poročila poslovodstva o odnosih s povezanimi družbami ter prejemki članov vodenja in nadzora družbe, so sporočili iz družbe.

Skupščina se je seznanila s tem, da se je zaradi odkupa lastnih delnic skupno število vseh delnic zmanjšalo za 150.022 lotov delnic. Na zadnji dan lanskega leta je tako družba imela 33.345.302 lotov delnic.

Delničarji so sprejeli predlog, da se celotni bilančni dobiček v višini 4.668.342,28 evra uporabi za delitev delničarjem družbe, so še sporočili z Elektra Maribor.

Skupščina je za poslovno leto 2018 podelila razrešnico upravi in nadzornemu svetu. Za pooblaščeno revizijsko družbo za poslovna leta 2019, 2020 in 2021 je skupščina imenovala DPO Revizija d.o.o..

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Delijo si dobiček na račun podražitev . Ko sem že pred 10 leti menjal distributerja sem mesečno privarčeval 12 € .

Starejše novice