Na današnji redni seji je mestni svet, kljub pomislekom, potrdil nov mandat dosedanjemu direktorju Energetike Alanu Percu. Mestni svet je potrdil tudi letni program športa v MO Maribor.

Razprava se je pred potrditvijo novega mandata nekaj časa vrtela okoli sporne zaposlitve sestre podžupana Saše Pelka na podjetju Energetika. Perc je priznal, da ga je s sestro seznanil prav podžupan.  

"Ko smo bili soočeni z neprijetnim dejstvom, da je ena od naših sodelavk zbolela, smo nujno potrebovali nadomestilo in takrat smo se spomnili tudi nanjo," je na seji svetnikom razložil Perc.

Zaposlitev za določen čas

V bran Pelku in Percu je stopil tudi župan Andrej Fištravec, ki je pojasnil, da gre pri zaposlitvi Maje Pelko za zaposlitev za določen čas. Je bil pa na seji do poslovanja podjetja Energetika kritičen tudi Stojan Auer iz Liste za pravičen razvoj. Ta je podjetju očital izčrpavanje ter prenašanje dobička na hčerinsko podjetje. S tem se ni strinjal Perc, ki pravi, da hčerinska podjetja ustvarjajo dobiček, ki pa ga ne prenašajo na matično družbo zaradi lažjih izvajanj investicij.

Svetniki potrdili letni program športa v MO Maribor

Na seji so svetniki med drugim potrdili tudi letni program športa v Mestni občini Maribor ter nekatere spremembe pravilnika o sofinanciranju tega programa. Maribor bo v naslednjem letu gostil kar nekaj velikih športnih tekmovanj, kar na občinskem uradu za šport vidijo kot krepitev športnega turizma v Mariboru. Ta naj bi že sedaj predstavljal polovico turističnih nočitev v mestu.

Obnova športnih objektov

S pomočjo sredstev za Fundacijo za šport pa bodo v naslednjih letih obnovili tudi nekaj športnih objektov, ki so prenove že močno potrebni. Med drugim bo obnove deležna atletska steze Poljane, nogometno igrišče v Športnem parku Tabor, kopališče Tam bi radi preuredili za namene rugbyja, obnovili pa bi radi tudi fitnes v dvorani Tabor in energetsko sanirali pokrito kopališče Pristan.

O nadaljnji obnovi stadiona Ljudski vrt se dogovarjajo z Nogometnim klubom Maribor. Nov najemnik Koloseja Maribor pa med drugim načrtuje plavajoči bazen na Dravi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice