Foto: Mediaspeed
Združena levica - Demokratična stranka dela (ZL-DSD) se na letošnje volitve v Mestni občini Maribor podaja s samostojno listo, katere nosilec je dosedanji mestni svetnik Aleksander Županek.

Za župansko mesto Združena levica - Demokratična stranka dela podpira kandidatko Lidijo Divjak Mirnik, ki je kandidaturo vložila s podpisi občanov, sicer pa jo podpirata LMŠ in LPR, poroča STA. 

V primeru izvolitve v mestni svet bodo vsi kandidati ZL-DSD po napovedih namenili vse svoje sejnine v dobrodelne namene, kot je to v sedanjem mandatu počel že njihov doslej edini predstavnik v mestnem svetu Županek. Kot je povedal na današnji predstavitvi v Mariboru, je svoje sejnine podaril mariborskemu zavetišču za živali in materinskemu domu v Bresternici.

Ustanovitev občinske protikorupcijske komisije

V svojem programu napovedujejo še ustanovitev neke vrste občinske protikorupcijske komisije, ki bo bdela nad delom župana, mestne uprave in javnih podjetij. Z ustanovitvijo javnega holdinga načrtujejo racionalizacijo javnih služb za najmanj 15 milijonov evrov, ki bi jih namenili za projekte v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, še poroča STA. 

Participativni proračun bi razširili na celotno občino, od vlade pa izterjali 60 milijonov evrov, ki jih je ta obljubila v času, ko je bila premierka Alenka Bratušek. »Da lahko v mestu nekaj narediš, moraš najprej nekaj imeti,« je izpostavil Županek.

Podpirajo Lidijo Divjak Mirnik

Ker se zavedajo, da bo predstavljene zaveze lažje izvesti s podporo novega vodstva občine in države, so se odločili za župansko kandidatko podpreti aktualno poslanko LMŠ v državnem zboru in na lokalni ravni vidno predstavnico Liste za pravičnost in razvoj Divjak Mirnikovo. »Maribor potrebuje nekoga, ki bo v občini naredil red in bo deloval povezovalno, tudi z vlado,« je še dejal Županek.

Mirnikova in Županek že korektno sodelujeta v mestnem svetu

Divjak Mirnikova se je zahvalila za podporo in povedala, da jih veže že doslej korektno sodelovanje v mestnem svetu, saj sta oba z Županekom mestna svetnika. 

»Najprej je treba sodelovati znotraj občine, nato s sosednjimi občinami. Seveda pa ne smemo pozabiti še na sodelovanje z Ljubljano, Gradcem in Zagrebom, ki tvorijo zame ključen trikotnik,« je dejala.

Za sedeže v 45-članskem mariborskem mestnem svetu se poteguje 26 strank in list, med drugim s svojima seznamoma kandidatov tudi LMŠ in LPR - Lista Lidije Divjak Mirnik - Lista za pravičnost in razvoj, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice