Štiričlanska družina bo dobila 500 evrov za uporabo v slovenskih turističnih nastanitvah, državni vrh verjame, da pa bomo še dodatno potrošili polovico tega zneska.

Po ocenah ekonomista Mateja Lahovnika, ki vodi posvetovalno skupino vlade, bo ukrep prispeval več kot pet milijonov nočitev v slovenskem turizmu. Kot smo že poročali, je predlog vlada razširila tudi na mladoletne, saj bodo otroci prejeli 50 evrov, odrasli pa 200 evrov za uporabo v Sloveniji.

Vavčer bo po poročanju Televizije Slovenija prenosljiv med družinskimi člani, torej med brati, sestrami in med starši in otroki. Vladni govorec Jelko Kacin sicer včeraj te informacije še ni želel potrditi, ampak je namignil na to možnost. 

Vavčer ne bo v fizični obliki, temveč bo Finančna uprava Republike Slovenije pridobila podatke iz registra nastanitvenih obratov, veljaven pa bo do konca leta. Bon ne bo vplival na regres za letni dopust.

»Vedeti moramo, da bo štiričlanska družina z dvema otrokoma dobila praktično bon v višini 500 evrov, ki ga bo porabila nekje v Sloveniji, v naših turističnih nastanitvenih zmogljivostih. Verjamemo, da bodo dodatno potrošili – vsaj po naših ocenah – polovico toliko, tako da je to izdatna pomoč turizmu. In iz tega naslova pričakujemo tudi do pet milijonov prenočitev,« je za Televizijo Slovenija povedal Lahovnik.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Ne, ne sme biti prenosljiv med družinskimi člani. Da ne bodo z vavčerjem od babice šli na izlet vnuku brez babice, namesto da bi jo vzeli zraven. In da ne bo prekupčevanja z vavčerji.

Starejše novice