Direktor Snage Cveto Žalik je podal odstopno izjavo, iz podjetja se poslavlja brez odpravnine. Novopečenega direktorja Snage Alana Perca na vrhu te družbe čaka naloga sanirati podjetje, ki posluje z rdečimi številkami.

Nadzorni svet podjetja je na današnji redni seji sprejel odstopno izjavo Cveta Žalika in za novega direktorja Snage imenoval Alana Perca, so sporočili iz Snage. Imenovan je za obdobje treh mesecev, v katerih bo nadzorni svet z razpisom iskal direktorja Snage za poln, štiriletni mandat. 

Perc, sicer prvi mož Energetike Maribor, se bo v naslednjih dneh podrobno seznanil s poslovanjem podjetja, potekala pa bo tudi predaja poslov. Istočasno bo poveljeval obema mariborskima podjetjema. 

»Želim si, da bo sprememba v poslovodstvu izboljšala klimo v podjetju in verjamem, da bomo skupaj z mojimi novimi sodelavci popeljali podjetje v stabilnejše in uspešnejše poslovanje,« je ob nastopu direktorske funkcije povedal Perc in dodal, da je ključna naloga zagotoviti vzdržno likvidnost poslovanja podjetja. 

»V tem času bodo zaključene tudi revizije, ki potekajo tako na področju poslovanja podjetja od začetka vodenja investicije v sortirnico kot same investicije v sortirnico, in na podlagi izsledkov bo mogoče slediti sklepu mestnega sveta o terjanju odgovornosti tistih, ki so morebiti krivi za nastalo finančno situacijo v podjetju,« so še sporočili iz podjetja. 

Spomnimo, da je novi nadzorni svet mariborskega javnega podjetja Snaga že na ustanovni seji izpolnil pričakovanja župana Saše Arsenoviča in odvzel pooblastila dosedanjemu direktorju Žaliku. Slednji se je tedaj odzval in dejal, da »nujnost dviga cene ravnanja z odpadki ni posledica slabega vodenja podjetja, ampak je posledica korenitih sprememb na trgu odpadkov«.

»V celotnem času mojega mandata smo delali v skladu z zakonodajo in zato je nedopustno, da se trenutno dogajajo imenovanja, sprejemajo sklepi, ki niso zakoniti, opravičuje pa se jih z oklepanjem stolčka, kot mi očita župan,« je tedaj v odzivu zapisal Žalik. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice