Kot smo poročali včeraj, je vlada razrešila predsednika upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank Borisa Novaka. Funkcijo na slabi banki pa prevzema direktor mariborske Snage.

Vlada je razrešila neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank Borisa Novaka. Razrešitev s funkcije je potrdil Novak, ki je bil od sredine lanskega junija tudi na čelu upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank, poročajo mediji.

Po informacijah, ki so včeraj zaokrožile na Twitterju, pa funkcijo v slabi banki prevzema  Franc Dover, direktor Snage Maribor, ki je odnedavnega tudi predsednik nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne.

Te informacije smo preverili tudi pri direktorju Snage, ki je za Mariborinfo dejal, da bo na vprašanja v zvezi z novo funkcijo lahko odgovoril po prejemu sklepa po imenovanju.

»Lahko pa dodam, da gre za funkcijo neizvršnega direktorja znotraj upravnega odbora,« je še dodal za Mariborinfo in potrdil, da ostaja na čelu Snage.

Na Ajpesu je sicer že objavljen zapisnik skupščine Družbe za upravljanje terjatev bank, iz katerega je razvidno, da je novi neizvršni direktor upravnega odbora Franc Dover. Njegov mandat bo trajal do konca prihodnjega leta.

Po informacijah časnika Delo naj bi bila vzrok za razrešitev Borisa Novaka njegova neaktivnost na pomembnih področjih. O tem je poročal tudi Radio Slovenija.

Spomnimo. Novak je na čelu Družbe za upravljanje terjatev bank nasledil Tomaža Beska, ki ga je vlada junija lani odpoklicala. Takrat je na dopisni seji odpoklicala tudi Mitjo Križaja in za neizvršno direktorico imenovala Alenko Urnaut, poroča STA.

Neizvršna direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank sta tudi Aleksander Lozej in Marko Tišma. V upravnem odboru so še trije izvršni direktorji, ki jih imenujejo neizvršni direktorji, in sicer glavni izvršni direktor Matej Pirc ter izvršna direktorja Andraž Grum in Dimitrij Piciga.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice