Foto: BoBo
Odstopil je iz osebnih razlogov - kakšnih, ni razkril.

Direktor mariborske Snage Franc Dover je nepreklicno odstopil s položaja neizvršnega direktorja in predsednika upravnega odbora. Odstopil je iz osebnih razlogov, in sicer z 21. julijem, je na svoji spletni strani včeraj objavila Družba za upravljanje terjatev bank.

Dovra je vlada kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank za neizvršnega direktorja z mandatom do konca leta 2022 imenovala februarja letos, potem ko je s položaja odpoklicala Borisa Novaka.

Mesta neizvršnih direktorjev Družbe za upravljanje terjatev bank zasedajo še Marko Tišma, Aleksander Lozej in Alenka Urnaut Ropoša.

V Družbi za upravljanje terjatev bank sicer iščejo glavnega izvršnega direktorja. Na razpis, ki je bil objavljen konec junija, iztekel pa se je 15. julija, je prispelo več prijav, je na podlagi neuradnih informacij poročala televizija POP TV. Koliko je prijavljenih, v Družbi za upravljanje terjatev bank ne razkrivajo.

Glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank bodo imenovali neizvršni direktorji. Pri tem si pridržujejo pravico, da na pogovor ne povabijo nobenega kandidata, pa tudi, da z nikomer ne sklenejo pogodbenega razmerja.

Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas do prenehanja Družbe za upravljanje terjatev bank, a največ za pet let.

V izvršnem vodstvu sta Robert Rožič, ki je bil aprila imenovan za vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja, in Matej Pirc, ki je izvršni direktor. Dimitrij Piciga je bil aprila odpoklican z mesta izvršnega direktorja, Andraž Grum pa se je poslovil s tega položaja.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice