Drugoligašu se obeta skoraj štiri milijone evrov vredna finančna injekcija.

Madžarska vlada je nogometnim klubom v zamejstvu znova sklenila pomagati z izdatno finančno pomočjo. Viktor Orban, velik privrženec nogometa, bo zajeten kupček državnega denarja namenil tudi lendavskemu nogometnemu klubu Nafta 1903.

Madžarska pomoč pri vzpostavitvi nogometne akademije 

Načrte za razdelitev skoraj 40 milijonov evrov državnega denarja je vlada razkrila pred dnevi, 219. številki madžarskega uradnega lista. Nekaj denarja bodo prejele tudi zamejske verske skupnosti in dvojezična območja sosednjih držav Madžarske, kjer so med prejemniki predvsem nogometni klubi.

Lendavskemu drugoligašu, ki se trenutno nahaja na petem mestu prvenstvene tabele, naj bi namenili sredstva v višini skoraj 4 milijone evrov oziroma 1,3 milijarde forintov. 

Sredstva so, kot kaže, namenjena gradnji in delovanju nogometne akademije, saj so v omenjenem dokumentu predvidena za »delovanje in razvoj organizacije.«

Znesek se sicer deli na dva dela. Za obratovanje nogometne akademije, ki med drugim zajema plače, najem stadiona, nogometnih igrišč, opreme in vozil, bo predvidoma porabljenih 891 tisočakov, medtem ko bodo s preostankom denarja financirali samo gradnjo objektov nogometne akademije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice