Foto: Bobo
Franca Breznika, ki je državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, je zaradi prehitre vožnje zaustavila policija.

Po poročanju POP TV-ja so Breznika ustavili 2. aprila v popoldanskih urah na ljubljanski obvoznici, ko se je vračal s sestanka, ki ga je imel s predstavniki podjetja Derby banane. Pojasnil je, da je na sestanku z donatorji popil dva kožarčka žgane pijače, v prepričanju, da ne bo napihal. Pri vožnji je prekoračil hitrost, namesto 100 kilometrov na uro je vozil 120 in bil zaustavljen s strani policije, ki mu je odredila alkotest.

600 evrov, 16 kazenskih točk in brez funkcije

Alkotest je pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je čez dovoljeno mejo. Zakonsko je sicer dovoljena stopnja alkohola 0,24 miligrama oziroma 0,5 promila alkohola. Policisti so mu nadaljevanje vožnje prepovedali, službeni avto pa je zato pustil na prvem avtocestnem izvozu. Pravi, da je storil napako, a da bo, oziroma je, sam poravnal vse kazni. Dobil je globo v višini 600 evrov in 16 kazenskih točk.

Če bo treba, bo stopil tudi pred sodnika za prekrške, pravi Breznik. Po poročanju 24 ur je notranjemu ministru Alešu Hojsu ponudil svoj odstop. Minister je za televizijo dejal, da bo Breznikov odstop sprejel, ampak se želi prepričati, kako je ravnala policija. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Pravi Štajerc, ki nikoli ne reče alkoholu, hvale NE !

Kritik (nepreverjen)

Kreten .

In reply to by prerok (nepreverjen)

Koba (nepreverjen)

Rumove bananice je žrl!

gost27 (nepreverjen)

Kot kaže se na motorju vozi brez čelade in zagotovo je tudi čebelar, ker je cel popikan.

DRINKER (nepreverjen)

Podmladek je na kokainu, veterani so alkoholiki,šef pa na antidepresivih .Volite Stranko Depresivnih Slovencev .

Starejše novice