Foto: Bobo
Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je javnosti razkril, kaj so sklenili na današnjem sestanku poslanske skupine s predsednikom Karlom Erjavcem.

Po današnjem sestanku poslanske skupine DeSUS s predsednikom Karlom Erjavcem je pred kamere stopil Franc Jurša, vodja poslanske skupine.

Spomnimo, v ponedeljek se je novopečeni predsednik povratnik Karl Erjavec prvič sestal s svojimi poslanci in na dnevni red uvrstil »določene stvari, za katere se nismo pripravili«, kot je danes opisal Jurša.

Neuradno naj bi bilo govora o odhodu iz aktualne koalicije, kar je vznemirilo poslance, ki si »na vrat na nos« ne želijo odhoda iz vlade.

Opravičilo Erjavca in povezovanje s koalicijsko SMC

No, prvemu sestanku je sledil še drugi, kjer je očitno Erjavec stopil korak nazaj, saj naj bi mu neuradno njegovi poslanci, z Juršo na čelu, zagrozili celo z izstopom iz stranke.

Kot je danes povedal Jurša, je bil današnji sestanek konstruktiven in takšen, kot so si ga želeli. Po njegovem mnenju so zelo blizu poenotenja stališč znotraj stranke. 

»Moram priznati, da je predsednik Erjavec ocenil in se na nek način opravičil, da v ponedeljek ni bila najboljša razprava,« je dejal vodja poslanske skupine DeSUS in še razkril, da so se dogovorili o povezovanju s koalicijsko stranko SMC, »dogovorili smo se, da bomo skupaj, v kolikor bo interes SMC, oblikovali skupino, v kateri bomo pripravili zadeve okoli povezovanja med obema poslanskima skupinama,« je pojasnil.

Jurša pričakuje, da se bo to zgodilo v naslednjem tednu.

Bodo poslanci in organi stranke poenoteni?

Jurša je v nadaljevanju napovedal sklic organov stranke, najprej izvršilnega odbora in nato še sveta stranke, kjer se bo članstvo opredeljevalo o nadaljnjih korakih, torej tudi o tem, v kakšni koaliciji bo stranka sodelovala.

Na vprašanje, ali bo poslanska skupina sledila usmeritvi, ki jo določijo organi stranke, pa je Jurša dejal, da »odvisno od usmeritve«. Ob tem je povedal tudi, da je poslanska skupina zaenkrat še enotna, a da se lahko zgodi, da mogoče kdaj v prihodnosti ne bo. Poslanska skupina sicer, tako Jurša, še ni odločala o bodoči usmeritvi stranke glede nadaljevanja dela v koaliciji.

Po besedah Jurše o usodi zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, ki je pred dnevi dejal, da bo razmislil o odstopu, če se ne bo upoštevalo njegovega predloga o dodatnem zaostrovanju, na sestanku ni bilo govora, ravno tako beseda ni tekla o koaliciji ustavnega loka. 

DeSUS, kot kaže, do nadaljnjega ostaja v koaliciji, želja pa je, da bi se povezali s Počivalškovo SMC. Jurša ne izključuje niti skupne poslanske skupine.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dragan krstic (nepreverjen)

Kohl je dobil kosaro. Nosil jo bo do konca 2021 potem pa bo Desus enako kot večina SMC poslancev izstopili iz koalicije.

dragan krstic (nepreverjen)

Če bo Kohl v volilnem letu 2022 se predsednik Desusa, poslanci te stranke ne bodo zapustili koalicije preprosto zato ker na novih volitvah po ukazu Charlija Browna za kazen ne bodo mogli kandidirati za nov mandat.

DESNIČAR (nepreverjen)

Vse na smetišče zgodovine ....Volite mlade izobražene.....Zakaj po šolanju odhajajo v tujino....KAJ bi vi naredili, da se prekine KROG eni in istih......Nekaj je narobe.......KAJ????

dragan krstic (nepreverjen)

V tujino odhajajo inzenirji, zdravniki, racunalnicarji, ki itak ne gredo v politiko ker jim to n treba. Doma pa ostajajo filozofi, FDV jevci, sociologi, zgodovinarji, upravni delavci, pravniki ter se cel kup drugih blablablajevcev.

In reply to by DESNIČAR (nepreverjen)

Kranjski Janez (nepreverjen)

Taj Jurša in njegovi samo skrbijo za svoje riti, že 30 let vlečeju bajne plače plus 40%pkojnine in mešajo drek, kaj so naredili za upokojence, Nič! samo da so notr.

Starejše novice