Foto: Bobo
Prvak DeSUS Karl Erjavec je zjutraj umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade do vzpostavitve pogojev za normalno delo vseh poslancev.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je danes zjutraj umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade.

Po poročanju nekaterih medijev je razlog za umik, da podpisniki pod konstruktivno nezaupnico zaradi okužbe ali rizičnega stika ne morejo glasovati. Izredne seje državnega zbora, na kateri bi odločali o konstruktivni nezaupnici, tako ne bo. Predvidena je bila za sredo.

Erjavec naj bi soglasje znova podal, ko bo zagotovljeno, da tudi bolni ali izolirani poslanci tajno glasujejo.

Spomnimo. Koalicija KUL je prejšnji teden v državni zbor vložila konstruktivno nezaupnico vladi s podporo prvaku upokojencev Karlu Erjavcu za predsednika vlade.

Erjavec po maratonskih sestankih ni uspel prepričati vseh svojih poslancev, saj mu je uspelo zbrati le podpise Jurija Lepa, Ivana Hršaka in Franca Jurše. Slednji je v izjavi za javnost sicer dejal, da so podpise prispevali kot samostojna poslanska skupina, ki zaenkrat ni del koalicije KUL. 

Podporo predlogu nezaupnice pa je odrekel poslanec Branko Simonovič, ki je obrazložil, da bi bil podpis hkrati tudi nezaupnica stranki DeSUS, zaradi samega besedila predloga, v katerem je eden izmed glavnim očitkov aktualni vladi tudi poraz v boju z epidemijo, bivši minister za zdravje Tomaž Gantar pa je prihajal iz kvote DeSUS.

Podpise pod predlog so tako prispevala poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Burek koalicija ostala brez mandatarja. Kaj menijo o Karlu Erjavcu volilci, je jasno. Ni dobil niti toliko glasov, da bi prišel v parlament. KUL (Klovni Od Levice) bodo morali hočeš nočeš počakati na redne volitve.

dragan krstic (nepreverjen)

Niso ozalosčeni samo nasi ta rdeči ker je Kohl odstopil od mandatarstva ampak je potrt in razočaran tudi hrvaski PV Plenkovič ki je danes nagovoril poslance v saboru ter jim povedal kruto resnico. Velika je steta sto drug Erjavec odstupa da bude premijer Slovenije tako da neče biti nista od nadanja da pored arbitraze u njegovom mandatu dobijemo i graničenje sa Italijom. Drug Erjavec bi nama puno pomogao pri tome jer ima puno kolosalnih ideja u nasu korist je zaključil Plenko.

[email protected] (nepreverjen)

GA JE JANSA KUPO,SO TOCN VEDLI ,DA MORJO POSLANCI ZBOLET DA SE VSE ZAUSTAVI.TIPICNO,ZAVLACEVANJE,JANEZ JANSA VE KAJDELA.DOST JE PLACAN IN NESME ZAJEBAT DA NEBO DNARJE VRACO.JEBE SE NJEMU ZA LJUDI,VAZN JE ZASLUZEK.

dragan krstic (nepreverjen)

juzy, prou imas. Jansa mu je senkou svojga 10 let starga volvota.Kva s ti enbrihtn čvovk.

In reply to by [email protected] (nepreverjen)

Zdravko Lajh (nepreverjen)

juzy - a to boli, če si tako prizadet'

In reply to by [email protected] (nepreverjen)

Igorp (nepreverjen)

A to je odgovornost... politiki nam kako moramo biti odgovorni... naj sebe pogledajo.. kregajo in obanasajo se kot v vrcu.... namesto da bi stopili skupaj in resevali drzavo... zgleda da smo tako nesposobnin da bolje da prepustimo vladanje drzave tujcem... hlapci tako ze smo... se hujsi smo od amerike..

gnoj za gnoj (nepreverjen)

kdaj bo dobil po tintari s kakšno lato; kaj se ne najde kakšen v redu človk in ga mahne po šentjoštu in u gobc zatlać komunistićki dr. ek ? !

Default (nepreverjen)

Phavilno ti nic vhedni kuhac

Hvala večnemu … (nepreverjen)

r r r jauc = crknu, mrknu, guznu, se je stegnu in naredil plac Alexandri Pivec ter lepi zdravnici, ki jo je fuknu minister in potem odstopu; prokleta zmešana qurba - kje je en taužnt € ?????????????????????????????? ?????????????? ???? sam prašam

Hvala večnemu … (nepreverjen)

ima Boga !

Starejše novice