Na obisku v Mariboru se je danes mudila evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc. Srečala se je tudi z mariborskim županom Sašo Arsenovičem, s katerim sta bila tudi ena izmed govorcev na okrogli mizi na DOBA Fakulteti.

Na DOBA Fakulteti je danes, ob 11. uri potekalo organizirano srečanje: Izzivi managementa na poti konkurenčnosti in inovativnosti.  Po pozdravnem nagovoru dekana DOBA Fakultete, prof. dr. Rasta Ovina, je srečanje s predavanjem otvorila komisarka Violeta Bulc. Evropska komisarka za mobilnost in promet je soustanoviteljica vrste gibanj po Sloveniji in je bila več let izbrana za eno najprepoznavnejših inovatork in najvplivnejših žensk v Sloveniji.

Za okroglo mizo je sedel tudi Saša Arsenovič, uspešen gostinec in podjetnik, ki kot župan mesta Maribor poudarja komunikacijsko strategijo z jasnimi cilji razvoja mesta, sodelovanje in povezovanje.

Naslednja je besedo prevzela izvršna direktorica Združenja Manager, Saša Mrak, ki vodi, svetuje in soustvarja pri številnih projektih in izobraževanjih na področju razvoja družbe in vodenja - verjame v moč človeškega kapitala, razvoja in podjetništva.

Nastopil je tudi Gorazd Bende, direktor Zavoda Poslovno proizvodna cona Tezno, v katerem danes deluje preko 200 podjetij. Kot podpredsednik ŠGZ si prizadeva za podjetniške premike, povezovanje šolstva in gospodarstva na vseh nivojih in skrbi za izboljšanje poslovnega okolja.  

Pred zaključno razpravo je prisotne nagovorila direktorica DOBE, Jasna Dominko Baloh, ki uspehe dosega z jasno vizijo in optimizmom, poudarja pa tudi dober odnos med sodelavci. Sodeluje z Višjo strokovno šolo, DOBA Fakulteto, Jezikovnim centrom, Središčem za samostojno učenje in Borzo znanja. Za svoje delo je prejela različna priznanja in v letu 2018 postala Večerova gospodarstvenica Štajerske. 

Po uri in pol so srečanje povzeli z zaključno razpravo, v kateri so soustvarjalci in organizatorji srečanja odgovorili na vprašanja prisotnih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice