Foto: Bobo
Predstojnik centra za nalezljive bolezni Mario Fafangel in minister za zdravje Janez Poklukar sta skupaj pozvala k cepljenju.

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes zavihal rokav in dobil prvi odmerek cepiva AstraZeneca, z injekcijo pa je upravljal nihče drug kot prvi epidemiolog Mario Fafangel.

Dober odziv po prvem dnevu

Kot je dejal Poklukar, se je za javno cepljenje odločil, ker verjame v varnost in učinkovitost cepiv. Državljane je tako pozval k cepljenju, saj bo od precepljenosti odvisno, kakšno bo naše poletje.

Spregovoril je tudi o novem portalu za cepljenje zVem, ki je zaživel s včerajšnjim dnem. Z odzivom so zadovoljni, saj naj bi se po neuradnih podatkih na portalu zVem na cepljenje prijavilo več kot 22 tisoč prebivalcev Slovenije. 

Foto: Bobo

Prelomen trenutek, ko bo cepivo na voljo vsem

Nekaj besed je spregovoril tudi Fafangel, ki je poudaril, da gre za prelomen trenutek na ravni tistega lani, ko smo prejeli prve odmerke cepiva proti covidu-19.

»S prihodnjimi dobavami se bo vsak, ki se bo želel cepiti, lahko cepil. To je prelomnica. Treba pa je imeti realistična pričakovanja, saj covid ne bo izginil, ko bomo dosegli magičen prag kolektivne imunosti. Razlika bo ta, da bo tveganje obvladljivo,« je pojasnil epidemiolog. 

Obenem je skupaj z ministrom zaprosil državljane, da se prijavijo za cepljenje in odzovejo na klice cepilnih centrov. »Nekateri imajo dvome, kar je pričakovano in normalno. Dajte vprašati tiste, ki se s tem ukvarjajo in bo takrat verjetno vaša odločitev takšna, kot jo je naredil naš minister,« je še dejal Fafangel. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Ha,ha,ha ha,ha,'ja,vsi se hočemo'kaj nevidite kakšna gužva je'?finta pač,hinavska.Zdaj ko jim cepibo v skladisču stoji je treba nekak napizdit narod.Bodite pametni no.Zakaj bi se cepil proti nečemu kar ti je enako nevarno kot prehlad'medtem ko je cepivo py res strup.

Financiranje o… (nepreverjen)

Financiranje od ALAIN FESTOR
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na ALAIN FESTOR in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 35.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

dd (nepreverjen)

še nigerijski princ ki mi hoče nakzat 20 milijinov kar tako je manj scammerski od tebe

In reply to by Financiranje o… (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

HA HA HA HA HA+++++++

In reply to by dd (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Kaj še ni bil cepljen? Kdaj ze so silili zdravstvene delavce, a njemu pa ni bilo treba?

O07 (nepreverjen)

Z čem z vodo?

Starejše novice