Vir: Mestna občina Maribor
Nadzorni svet podjetja Farmadent je na svoji 33. seji za dobo štirih let imenoval novega direktorja, po tem ko je dosedanji direktor Marko Oblak zaprosil za sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Na mestu direktorja ga bo nadomestil Jurij Pivka.

Podjetje Farmadent, ki je v 83,35-odstotni lasti Mestne občine Maribor, bo od 1. aprila 2021 vodil Jurij Pivka

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, je direktor, ki bo vodil podjetje z 69 zaposlenimi, svojo formalno izobrazbo univerzitetnega diplomiranega inženirja biologije pridobil na Univerzi v Ljubljani. 

Od leta 1998 je svojo karierno pot tlakoval v farmacevtskih podjetjih, od tega več kot 15 let na različnih vodstvenih funkcijah.

Do nastopa funkcije direktorja podjetja Farmadent je bil zaposlen v podjetju ALK, kjer je vodil partnerje in distributerje podjetja, hkrati pa skrbel za strateški letni načrt in razvoj ter vodenje marketinških strategij za prihod podjetja na slovenski trg. 

»Veseli me, da bom lahko dosedanje znanje in izkušnje uporabil kot direktor podjetja, ki je pomemben del lokalnega okolja. Stanje na področju trgovine z zdravili poznam dobro, prav tako pa sem seznanjen tudi s položajem, v katerem je podjetje v tem trenutku, glede na vse omejitve, ki izhajajo iz zakona o lekarniški dejavnosti. Verjamem v nujnost ohranitve družbe in njen dolgoročni razvoj,« je ob imenovanju za direktorja dejal Pivka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice