Do lokalnih volitev nas loči le še 10 dni in volilna bitka se očitno zaostruje. Tako je danes Lista župana Andreja Fištravca izstrelila kar nekaj puščic proti Francu Kanglerju in Saši Arsenoviču.

V svoji volilni pisarni se je na kratko predstavilo nekaj članov Liste župana Andreja Fištravca za mestni svet, a glavni del novinarske konference je bil odziv na »aktualne dogodke«, kot so jih poimenovali v Fištravčevi listi.

Saša Pelko je poudaril zadovoljstvo ob dvigu povprečnine, ki bo Mariboru po njegovih besedah pri naslednjem proračunu prinesel dodaten milijon evrov. Poudaril je, da naj bi v naslednjem mandatu župana Fištravca Maribor lažje zadihal, tudi zaradi »odrešitve« starih grehov prejšnjega občinskega vodstva.

Pelko: »Kanglerjeva izjava je zelo nespametna in nevarna«

Podžupan Mestne občine Maribor in vodja volilnega štaba Andreja Fištravca je izpostavil po njegovih besedah nespametno izjavo bivšega župana Franca Kanglerja »da se v Kitajsko ne bo več hodilo, če bo on župan.«

Pelko je Kanglerjevo izjavo zasledil na facebooku, kjer naj bi nekdanji župan Maribora, da se bo pod njegovim vodstvom raje kot na Kitajsko hodilo v Bruselj in da bo Mariboru vrnil denar. »To je zaradi bizarnosti in škodljivosti taka stvar, da se moramo odzvati. Obstaja vtis, kot da se v tem mandatu ni hodilo v Bruselj. To ne drži,« je izpostavil Pelko. Maribor po njegovih besedah spada med občine z dobrimi praksami in med pionirje krožnega gospodarstva, zaradi katerih je župan Fištravec na enem dogodku v Bruslju nastopil kot predavatelj.

»Kitajska je druga največja gospodarska sila sveta. Tudi če Kangler nikoli več v življenju ne bo župan Maribora, so take izjave zelo škodljive,« je povedal vodja volilnega štaba Fištravca.

»Kandidat SMC je psihično nestabilen«

Kandidat na listi za mestni svet Boštjan Zagorac je spregovoril o po njegovih besedah neaktivni kampanji drugih list za mestni svet, kot problematično pa je izpostavil še neudeležbo nekaterih kandidatov na posameznih soočenjih. Imensko sicer ni poimenoval kandidata, a je bilo v nadaljevanju jasno, da govori o kandidatu za župana Saši Arsenoviču.

»Za župana moraš imeti dobro kondicijo, predvsem pa moraš biti stabilna oseba. Ko nekdo kandidira za najvišjo možno funkcijo v lokalni samoupravi ne more biti utrujen po 14 dneh kampanje,« je povedal.

Za konec pa se je Saša Pelko dotaknil pomembnosti psihične stabilnosti kandidatov.

»Fištravec je deloval v zelo turbulentnih časih, pa ni nikoli izgubil živca. Govorimo o psihični stabilnosti kandidata. Da se nam ne bi zgodilo to, kar se je zgodilo v ZDA. Kajti 4 leta so potem izgubljena leta,« je dejal Pelko, Zagorac pa je na vprašanje, kdo naj bi bil psihično nestabilen kandidat zaključil: »Kandidat Stranke modernega centra.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marko 1972 (nepreverjen)

Pelko je pa res zadnji, ki lahko komentira psihicno stabilnost.

Pesjanar (nepreverjen)

Fištravec kateri je prišel na "oblast"z prevratom podobnim iz časov Musolinija,je najslabši šerif v zgodovini mesta,no ne najslabši največji luzer je bil Sovič,tega ketena z klobukom pa rešuje Kitajska,lahko se pohvali da je z srcem in dušo turist.

Starejše novice