Andrej Fištravec zaradi prometnega zamaška ni prišel pravočasno na obravnavo na mariborskem okrožnem sodišču, kjer njemu in Marku Žuli sodijo zaradi spornih zaposlitev. Ko je vendarle prišel, je bilo že prepozno.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje prejšnjemu mariborskemu županu Andreju Fištravcu in nekdanjemu direktorju mestne uprave Marku Žuli, ki jima tožilstva očita zlorabo položaja zaradi spornih zaposlitev na mariborski občini v letu 2013 in 2014.

Tožilka je na predobravnavnem naroku Fištravcu in Žuli v zameno za priznanje ponudila kazen deset mesecev zapora pogojno s preizkusno dobo dveh let, a krivde nista priznala.

Fištravec zamudil pol ure

Na današnji obravnavi bi morala biti na sporedu zaključna beseda strank, a do te ni prišlo. Zadnji mariborski župan ni prišel na sodišče ob uri začetka obravnave, domnevno zaradi prometnega zamaška, v katerem naj bi obstal.

Obravnava se je pričela s polurno zamudo, potem ko tako tožilka kot zagovornika obeh obtoženih niso predlagali novih dokazov, pa je sodnica Andreja Lukeš ugotovila, da je za zaključno besedo strank že prepozno.

Beseda strank se bo tako vršila na naslednji obravnavi, ki je razpisana za 7. februar.

Sporne zaposlitve na začetku mandata

Obtožnica Fištravca in Žulo bremeni, da sta v nasprotju s predpisi omogočila zaposlitev Igorja Petelina in Patricije Jankovič v letih 2013 in 2014. Obtožena se branita, da sta bili zaposlitvi v tistem času potrebni zaradi posebnih okoliščin po menjavi občinskega vodstva, v kabinetu župana pa naj bi vladal kadrovski primanjkljaj, kar so v nekaterih izpovedbah potrdile tudi priče. Kot zadnji je na prejšnji obravnavi pričal tudi najtesnejši svetovalec nekdanjega mariborskega župana Marko Kovačič.

Pri omenjenih spornih zaposlitvah tožilstvo očita, da naj bi tako Petelin kot Jankovičeva opravljala drugje kot pa na delovnih mestih, za katera sta bila zaposlena.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl (nepreverjen)

Prijatekj Kangler bi ti lahko posodil odvetnika..

u ZAPOR (nepreverjen)

s goljufom !!

Starejše novice