Gradbena dela na Streliški so se ustavila. Lastnik zemljišča, na katerem je del gradbišča, dela blokira s traktorjem.

Lastnik več zemljišč ob Streliški cesti je nezadovoljen, ker naj bi Mestna občina Maribor del krožišča v križišču Streliške in Radvanjske gradila brez njegovega dovoljenja.

Mirko Obreht, lastnik več zemljišč, na katerih se izvajajo dela, je na lokaciji, kjer se gradi novo krožišče v križišču Streliške in Radvanjske ceste, postavil traktor in s tem preprečil nadaljevanje gradbenih del na tem mestu.

Obreht je za Mariborinfo pojasnil, da naj bi izvajalci del brez njegovega dovoljenja globoko posegli na njegov del parcele: »Sem lastnik vseh teh obcestnih parcel. Mariborski občini sem dal soglasje za širitev pločnika in kolesarske poti, kar znaša približno 193 kvadratnih metrov. Na moje parcele pa so posegli vsaj 20 metrov globoko, ne da bi me kdor koli kar koli vprašal, na mojem zemljišču so postavili tudi dva stebra za luči.«

Zato se je Obreht odločil na gradbišče, katerega del je na njegovi zemlji, postaviti traktor: »Traktor sem sem postavil, da sem zaustavil dela, dokler se to ne reši.«

»Ko sem sparkiral traktor, sem o tem tudi obvestil policijo, da ne bi bilo kaj narobe. Ko so prišli, so pogledali, kje je meja in rekli: ‘Lastnik ste vi in lahko postavite in parkirate kakor želite’. Potem pa je policija odšla,« je še povedal lastnik zemlje ob gradbišču.

Obreht naj bi mestni občini predlagal, naj odkupi del zemlje

»Povedal sem, da bodo tu gradbene parcele, ampak če bo tukaj rondo, tega ne bo nihče kupil. Zato sem občini rekel, naj kupi ta del zemlje, pa naj potem tudi sami razpolagajo,« še dodaja lastnik zemljišč in nadaljuje: »Ta del sem pripravljen prodati. Imam tudi odvetnika, ker se z občino ne moreš pogovarjati. Trdijo, da bodo odkupili, ni pa fiksnega dogovora.«

Izvajalec moral dela na Streliški cesti ustaviti

Z Mestne občine Maribor so za Mariborinfo potrdili zaustavitev del: »Izvajalec je res moral v četrtek, 21. novembra, ustaviti dela v krožišču pri Radvanjski cesti. Razlog za to je zahteva lastnika zemljišč, na delu katerih je po projektu predvidena izgradnja cestnoprometne infrastrukture, konkretno del vozišča in pločnik s kolesarsko stezo na južni strani krožišča.«

»Z lastnikom teh zemljišč je sicer Mestna občina Maribor 24. julija 2019 sklenila pogodbo o stvarni služnosti. S pogodbo sta se Mestna občina Maribor in lastnik zemljišč med drugim dogovorila, da bosta po zaključku gradbenih del opravila odmero in parcelacijo zemljišč glede na dejansko opravljene posege in da bo občina tako odmerjena zemljišča od njega odkupila. Predvideno je, da bo šlo za skupno okoli 260 kvadratnih metrov zemljišč,« pojasnjujejo.

Na občini so še dodali, da »če lastnik omenjenih zemljišč prejšnji teden ne bi zahteval ustavitve del, bi lahko promet skozi novo krožišče na Streliški cesti do gostilne Pri kostanju stekel že do konca tega tedna«.

Obe strani se pogovarjata o možni rešitvi nastale situacije, smo še izvedeli.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jaja (nepreverjen)

On želi prodati tudi ostalo zemljo občini, ker bodo mogoce nekoč te parcele gradbene!!! ? Ne samo 290 kvadratov. In to mu lahko placajo ze sedaj, kot da so gradbene.

Navijac (nepreverjen)

Pravilno.Placat pa delajte kar hocete

Kritik (nepreverjen)

Za nepoznavalce razmer naj povem ,da je bil lastnik zemljišča voljan odstopiti del zemlje za kolesarsko stezo ki je bila tema dogovora .Vse ostalo so želeli NA HITRO pridobiti županovi pogajalci . Mislim,da se župan norčuje iz občanov mestnih četrti .

Đoni. (nepreverjen)

Srb župan ko v Ljubljan ????????

Konj Branko (nepreverjen)

Kriv je kmet,ker njive niso na Glavnem trgu,pred hotelom Maribor,bi odkupili parcele z novo agencijo.Konja za zupanstvo!

korenina3 (nepreverjen)

Nesposobneža na MOM, ki se je pogajal o prodaji zemljišča z Obrehtom, je treba takoj odpustiti. Zastoji del in dodatna neprevoznost ceste, je sedaj voda na kmetov mlin, saj bo lahko izsiljeval s ceno, ki jo bomo plačali MI občani.

kritik (nepreverjen)

Ja ,če bi sledili tvojim napotkom ,potem bi morali vse poslati na Zavod za brezposelne ,kar pomeni,da bi morali tam na novo zaposliti državne birokrate iz istih vrst birokratov .

In reply to by korenina3 (nepreverjen)

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Pomgrad je gradbeni baron v mariborski občini, druga gradbena podjetja nimajo možnosti za opravljanje gradbenih del zaradi ................

zvodnik milan (nepreverjen)

župančeke je treba jebat

Starejše novice