V Mariboru se je kot kandidatka za poslanko Liste Marjana Šarca predstavila Lidija Divjak Mirnik, sicer članica mariborske Liste za pravičnost in razvoj.

Na Listi Marjana Šarca bo za poslanko kandidirala mariborska mestna svetnica in direktorica Študentskih domov v Mariboru Lidija Divjak Mirnik.

»Zato, ker si Maribor in Štajerska zaslužita, da postaneta primerljiva evropskim mestom,« je Divjak Mirnikova razkrila motiv za kandidaturo na Šarčevi listi.

Delovala bo na več področjih, ki jih dobro pozna

Kljub temu, da bo za poslanko kandidirala na listi kamniškega župana, ki po javnomnenjskih anketah spada med favorite na prihajajočih državnozborskih volitvah, bo Lidija Divjak Mirnik še naprej ostala članica Liste za pravičnost in razvoj. Poudarja, da lahko deluje na področjih, ki jih dobro pozna. To so znanost, razvoj države, kakovostno šolstvo, področje športa, kulture in turizma.

Izpostavila je dobro delo Univerze v Mariboru, ki si po njenih besedah zasluži vse pohvale, a da je treba razmisliti o drugačnem načinu financiranja, ki bi mariborski univerzi še olajšalo delovanje.

Maribor ne sme biti najmanj razvita mestna občina v državi

Divjak Mirnikova je še povedala, da si bo prizadevala za sprejem zakona o mestnih občinah, ki bi omogočil primeren razvoj in delovanje mestnih občin. Lidija Divjak Mirnik bo sicer edina članica Liste za pravičnost in razvoj, ki bo kandidirala na prihajajočih državnozborskih volitvah.

»Da je Maribor najmanj razvita mestna občina v državi, se mora spremeniti,« sporoča kandidatka za poslanko.

Auer: Mariborčani svojih poslancev niti ne poznajo

Spregovoril je tudi predsednik Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer, ki je zavrnil namigovanja o koaliciji z Listo Marjana Šarca.

»Maribor si zasluži, da ima v državnem zboru nekoga, ki bo govoril o Mariboru. Imamo poslance, ki jih Mariborčani niti ne poznajo,« je povedal Auer.

Ob tem je poudaril da se v Listi za pravičnost in razvoj ne opredeljujejo ne za leve ne za desne. »Pripravljeni smo sodelovati z vsemi, ki imajo program za Maribor,« je izpostavil Auer in dodal, da bo Lidija Divjak Mirnik po njegovem mnenju dobila ultimativen rezultat.

»Je pravi borec za mesto in verjamem, da bo marsikomu žal, da tega niso spregledali že štiri leta nazaj,« je o svoji kolegici še povedal Stojan Auer.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice