Na Letališču Edvarda Rusjana Maribor se je danes mudila ministrica Alenka Bratušek, ob njej pa je na letališču precej potnikov. Delavci bi si take gneče želeli vsak dan.

Na Letališču Edvarda Rusjana Maribor se je mudila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki si je ogledala letališče in se seznanila z novimi upravljavci. Medtem je na terminalu vladala precejšnja gneča, kakršne zaposleni na letališču v zadnjih mesecih niso bili vajeni.

Na pot nazaj na Švedsko so se namreč odpravili nogometaši AIK-a in del njihovih navijačev. Delavci na letališču spet čutijo, kako je delati na letališču in ob tem veseli pravijo: »Želeli bi si, da je tako vsak dan.«

»Veseli smo, da smo zaposleni, veseli bi bili, da bi bil promet in da bo letališče ostalo odprto. Pogoje imamo dobre in mislim, da je to najbolj pomembno,« je povedala zaposlena na letališču Marija Špehar

Kot smo poročali je družba DRI v prvih petih dneh zabeležila 166 potnikov. Večina sicer na račun nogometašev, v prihodnje bi lahko bilo letov še več. Čeprav se je sicer pred časom namigovalo o domnevnem zanimanju nekaterih turističnih agencij o morebitnih čarterskih poletih iz mariborskega letališča, so za Mariborinfo na DRI povedali, da zaenkrat takih poizvedovanj še niso prejeli.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice