Ob napovedi rušitvenih del je z orodjem v rokah poziral tudi mariborski župan.
Na Ljudskem vrtu bodo v ponedeljek pričeli z rušitvijo zahodne oziroma stare tribune. Dela izvaja podjetje Makro 5 gradnje iz Kopra, ki je Podravju znano iz obnove ptujske tržnice.

Delavci so že junija pričeli z odstranjevanjem sedežev z betonske konstrukcije, ki bo porušena, v ponedeljek pa se bodo pričela rušitvena dela na zahodni tribuni.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je ob začetku rušitvenih del povedal: »Makro 5 je začel z deli. Danes nadaljujejo z demontažo starih stolov, kar je lepo gledati, ker vemo, da bodo prišli novi. Kot vedno, kar obljubimo, to naredimo, in se veselimo še enega, upam, da kmalu realiziranega projekta. Delovodje, vodje in vsi zaposleni tukaj imajo veliko odgovornost, da bo na koncu tako, kot si vsi skupaj želimo.«

Arsenovič je še dodal, da upa, »da ne bo prišlo do nepredvidenih zapletov ali sprememb zakonodaje.«

»Trd oreh bodo rušitve. Od obstoječega ostane samo lok in nekaj obstoječih stopničk,« je ob podpisu pogodbe dejal Igor Hvastja, direktor podjetja Makro 5 gradnje, a je poudaril, da večjih težav med obnovo ne pričakujejo. 

Spomnimo. Skupna vrednost del na stari tribuni po pogodbi znaša 6.118.483 evrov brez davka na dodano vrednost. V skladu s pogodbo Mestna občina Maribor kot naročnik zagotovi finančna sredstva za investicijo v višini 6.158.865 evrov z davkom na dodano vrednost.

»Projekt je cenejši, boljši in bo, po zagotovilih gospoda Hvastje, tudi v rekordnem roku narejen,« je na podpisu pogodbe konec maja zagotovil mariborski župan in dodal, da so sredstva v proračunu zagotovljena: »Tako hitro, kot bodo delali, bomo plačevali.«

Arsenovič se je menda z direktorjem podjetja Makro 5 gradnje dogovoril, da bodo z deli končali pred rokom, da bi se evropsko prvenstvo U21 leta 2021 lahko odigralo na stadionu Ljudski vrt.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ami Miniti (nepreverjen)

A ne bo tukaj nova gostilna.

atak (nepreverjen)

franca ti bo jo v dupleku odprl

In reply to by Ami Miniti (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Kakorkoli gledamo in si mislimo.Krenilo je.Dela se

Katayrofa (nepreverjen)

Maribor ni samo Glavni trg ,Koroška cesta,Lent ,Ljudski vrt ......pridite čez mostna desni breg in preverite kje živijo Mariborčani in kakšne ceste imajo .

Starejše novice