Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je v jutranjih urah obiskala železniško postajo Šentilj, kjer si je ogledala potek del nadgradnje železniškega odseka Maribor-Šentilj.

Na železniški progi med Pesnico in Šentiljem je trenutno največje gradbišče v državi. V 50 dneh so tam v celoti odstranili staro železniško progo in namestili nove tire. Po njih bodo lahko potniški vlaki vozili hitreje, tovorni vlaki pa bodo lahko prepeljali več tovora. 

»V teh 50 dneh smo v celoti odstranili 11 kilometrov železniške proge, izkopali smo 80.000 kubičnih metrov zemeljskega materiala, vgradili smo približno 5500 kubičnih metrov betona,« pojasnjuje Dejan Jurkovič iz Sektorja za železnice Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

Količina tovornega prometa podvojen na 10.000 milijonov ton letno 

Dela na železniškem odseku Maribor-Šentilj, ki si jih je danes zjutraj ogledala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, potekajo v skladu s časovnico. Že 15. decembra naj bi predvidoma stekel mednarodni tovorni promet, potniški promet pa v sredinimi februarja.

Doslej je proga omogočala hitrosti vlakov do 80 kilometrov na uro, po prenovi pa bodo potniški vlaki lahko dosegali hitrosti do 120 kilometrov na uro. 

Modernizacija in nadgradnja železniške infrastrukture omogoča hitrejši železniški promet in večjo nosilnost ter pomeni izboljšano varnost za ves promet, ki poteka ob in čez progo. Ministrstvo za infrastrukturo poleg hitrejše in udobnejše vožnje izpostavlja še, da nadgradnja prinaša tudi protihrupne ograje, ki jih domačini v teh koncih doslej niso imeli. Za stanovalce hiš ob progi bo odslej življenje občutno mirnejše, saj bo proti avstrijski meji zgrajenih 11 kilometrov protihrupnih ograj.

Projekt nadgradnje železniške proge:

- obsega nadgradnjo 15,5-kilometrske obstoječe enotirne proge in nadgradnjo železniških postaj Maribor Tezno, Maribor, Pesnica in Šentilj,

- vključuje ureditev nivojskih prehodov,

- gradnjo povezovalnih cest,

- nadgradnjo signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav,

- gradnjo protihrupne zaščite,

- na odseku Počehova–Pesnica pa tudi novogradnjo predora Pekel in viadukta Pesnica.
 

Celotna prenova proge od Maribora do Šentilja je vredna četrt milijarde evrov. Občutno več pa bo državo in infrastrukturno ministrstvo pod vodstvom Bratuškove stal drugi tir proti Kopru. Ta izziv, ki pa naj bi se vendarle pocenil, a za koliko natančno, na ministrstvu še ne vedo, ministrico še čaka.

»Res intenzivno zdaj delamo na tem, da bi se stvari tudi na tistem delu premaknile, ker je za Slovenijo in slovensko gospodarstvo v tem trenutku tisti del morda res najbolj pomemben,« pojasnjuje ministrica za infrastrukturo.

Nov investicijski program za drugi tir naj bi bil pripravljen še letos, vlada pa ga bo obravnavala v začetku prihodnjega leta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice