O temeljih projekta Magna je spregovoril Igor Banič, predsednik uprave Pomgrad.

Danes smo že poročali o pridobljenem gradbenem dovoljenju za lakirnico družbe Magne Steyr v občini Hoče – Slivnica. Investitor je pred tem le uspel dobiti pravnomočno okoljevarstveno soglasje za gradnjo lakirnice, ki predstavlja enega ključnih elementov gradbenega dovoljenja. Po pridobitvi dovoljenja pa lahko gradbinci izvajajo tudi obsežnejša dela z gradbeno mehanizacijo.

Zjutraj je o razvijanju projekta, zagotovljenem številu delovnih mest govoril že gospodarski minister Zdravko Počivalšek, o mladih odhajajočih strokovnjakih in strokovnjakinjah pa je spregovoril rektor mariborske univerze Igor Tičar.

Pogodba za 18-milijonski vložek države bo podpisana ob položitvi temeljnega kamna čez 10 dni. Neuradno naj bi Počivalšek želel za državni denar iztržiti tudi zaveze Magne za gradnjo 2. in 3. faze.

Od danes že brnijo stroji …

Od danes na lokaciji že brnijo gradbeni stroji, saj je rok za dokončanje izgradnje hale le leto dni, menijo, da bo občasno na gradbišču tudi do 500 delavcev naenkrat. Magna je v zadnjih dneh neuspešno poskušala znižati svoje zaveze za 18 milijonov državnega denarja, prav tako pa naj bi neuspešno želela prelomiti tudi dogovor, da bodo nad lakirnico bedele tri okoljevarstvene organizacije, kar pa je pokomentiral tudi nekdanji mariborski župan Alojz Križman, ki je ideji, da bi v delovni skupini bila samo ena tovrstna organizacija, rekel ne, saj je bil jasen dogovor, da bodo tri.

Načrtovana že maja

»Pripravljalna dela na gradbišču, da se pripravi zemljina do te mere, da se lahko začne navažati gramoz za temelje, še zmeraj poteka,« je povedal Igor Banič, predsednik uprave Pomgrad

»Končni rok je po pogodbi predviden konec novembra 2018, ko naj bi hala stala – definitivno pa je in še bo zamik povzročil težave, tudi zaradi vremena, saj ne vemo, kakšno bo pozimi –  načeloma pa bomo z nekakšno optimizacijo, prilagoditvijo del in večizmenskim delom poskušali nadoknaditi zamudo,« dodaja predsednik uprave Pomgrada, kateremu 40-milijonski posel predstavlja tretjino letnega prometa

»V tem trenutku bo na gradbišču okoli 100 ljudi in tudi strojev. Delo bo potekalo dinamično – večino ga bomo opravili sami, seveda pa se bomo poslužili tudi kar nekaj kooperantov, ki nam bodo pomagali izvesti ta zahteven projekt v roku,« je še dodal, saj so z ločenimi, parcialnimi dogovori lahko začeli izvajati betonsko konstrukcijo že pred dvema mesecema. 

Sedanja faza proizvodnega prostora bo segala v 37.500 kvadratnih metrov, ki pa se bo nato nadaljevala naprej. Sama gradnja ne bo iz tehničnega vidika za Pomgrad nič posebnega, izziv sta le velikost in časovni okvir. Zagotovo bo šlo za pomembno referenco, saj je to »največja green field investicija v Sloveniji«, kot je dejal Banič: »Delati tak koncern, kot je Magna, pomeni pomemben korak za naprej, četudi smo že zdaj za kar nekaj tujih korporacij v Sloveniji izvajali dela, s tem pa se nam odpirajo brata tudi širše v regijski prostor – na Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko.«

»Skupaj z ostalimi kooperanti, ki so bili izbrani s strani investitorjev bomo, upam da, pravočasno končali in omogočili Magni, da začne proizvodnjo in tako tudi nekakšen ponovni razvoj Podravja, Maribora, kar bo pomenilo začetek razvijanja proizvodnje tudi tu, v Hočah,« je še dodal Banič.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lukec283 (nepreverjen)

Pomgrad sramotno slabo plačuje svoje podizvajalce. Tisti, ki ima dovolj svojega dela se Pomgrada izogne v velikem krogu.

Starejše novice