Čeprav je bil večji del soočenja miren, se je med prisotnimi kandidati kdaj pa kdaj tudi zaiskrilo, predvsem, ko je beseda tekla o migracijah.

Z Informacijsko točko Europe Direct Pomurje, televizijo TV IDEA ter Mariborinfo in Ptujinfo smo pripravili soočenje predstavnikov slovenskih parlamentarnih strank. Kandidati so med drugim soočili stališča o migracijah, populizmu, moči slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu in zaveznicah Slovenije v Evropski uniji.

Za najbolj razgreto debato je poskrbelo vprašanje o migracijah. Angelika Mlinar kandidatka liste Angelike Bratušek je namreč ob koncu soočenja dejala, da to kar je slišala na soočenju, predvsem s strani kandidata Slovenske nacionalne stranke, Zmaga Jelinčiča Plemenitega, sama poslušala celo svoje življenje na Koroškem. 

»Samo takrat sem jaz bila tista, ki je bila tarča te gonje proti manjšini in jaz tega ne bom poslušala.« 

Mlinarjeva pravi, da se zavzema za demokracijo, pravno državo in človekove pravice. »Danes je gonja proti migrantom, jutri bo proti drugim manjšinam, pojutrišnjem pa proti upokojencem, ker stari ljudje ne ustrezajo več vašim predstavam,« je dejala Jelinčiču. 

Ta ji ni ostal dolžan in jo je pa vprašal, koliko Arabcev je vzela v svojo hišo. Debata sta nadaljevala tudi po koncu soočenja.

Več pa v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dokaz da Avstrijci (nepreverjen)

Starejše novice