Že dopoldne se je v dvorani Lukna v Mariboru pričel Karierni sejma poklicev in izobraževanja za osnovnošolce in srednješolce, ki ga soorganizirata Mestna občina Maribor in Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje - Območna služba Maribor.

V mariborski dvorani Lukna se danes med 8. in 18. uro odvija že tretji Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki ga organizira Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje - Območno službo Maribor, Območno obrtno - podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico in Univerzo v Mariboru. Namenjen je osnovnošolcem in srednješolcem, ki izbirajo nadaljevanje svoje šolske poti.

Izobraževalni zavodi in ustanove, obrtniki, podjetniki in javne institucije predstavljajo priložnosti za karierni razvoj v Mariboru in regiji. Sejem med drugim nudi predstavitve posamezne srednje šole skupaj s podjetjem, ki tovrstne kadre zaposluje.

Obiskovalec lahko na enem mestu prejme informacije o poklicih in izobraževalnih programih, vidi prikaz poklicev v živo, spozna možnosti štipendiranja in svoje potencialne delodajalce ali pa si najde prostor v dijaškem domu, izpostavlja mariborska občina.

Sejem so si ogledali tudi državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jernej Štromajer, mariborski župan Andrej Fištravec, rektor mariborske univerze Zdravko Kačič in direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek. Na Kariernem sejmu namreč sodeluje tudi policija s predstavitvijo policijskega poklica in potrebnega izobraževanja za to delo. Med drugim bodo s šolarji delili svoje izkušnje vodnik službenega psa in dva konjenika.

Lani so v Mariboru izvedli dva takšna sejma, obeh se je po navedbah mariborske občine udeležilo več kot 5000 ljudi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice