Predstavitveni filmček razkriva podobo parka po velikopotezni prenovi.

Znano je, da ima župan Radencev Roman Leljak, ambiciozne načrte za park in nekdanje letno kopališče, ki sta že videla boljše čase. Razkril je že načrte o Parku vodnih doživetij, ki bi nastal na mestu nekdanjega letnega bazena, zgrajenega že leta 1962.

Želijo si ureditve propadajočega bazena

Že Leljakov predhodnik Janez Rihtarič je s propadajočim bazenom imel velike načrte, a so na koncu vsi padli v vodo, danes pa je bazen celo zasipan z gradbenim materialom, ki je nastal ob urejanju ceste.

Kot je objavil župan Radencev na družbenem omrežju Facebook, pa se za projekt revitalizacije mestnega parka, ki zajema tudi Park vodnih doživetij, bliža dan D.

Do konca tega tedna namreč mora občina ujeti rok, da vloži evropski projekt vreden 4,5 milijona evra. Leljak je ob tej priložnosti delil predstavitveni filmček, ki kaže vizualizacijo parka po nameravani revitalizaciji.

Občina pred 100-odstotnim lastništvom 

Leljak pravi, da bi se, ob odobritvi projekta, lahko izvedba pričela že leta 2021, je pa tu še vprašanje lastništva. Občina namreč ni lastnik vseh površin v parku, ampak to bi se po županovih besedah moralo spremeniti v kratkem.

»Smo v zaključni fazi dogovorov z družbo Sava turizem, govora je tudi o zamenjavi zemljišč oziroma nepremičnin s ciljem, da občina postane 100-odstotni lastnik parka,« pojasnjuje radenski župan in dodaja, da ima občina za finančno konstrukcijo 2021 - 2027 pripravljenih projektov v vrednosti okoli 120 milijonov evrov.

Leljak je sicer že večkrat dejal, da stavi na turizem in želi vrniti Radence na turistični zemljevid Slovenije, zato bi tovrstni projekti nedvomno prispevali k uresničitvi te namere. Ali bo ostalo zgolj na papirju, kot že velikokrat v preteklosti, pa bomo videli že v kratkem. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice