Slabih pet milijonov evrov vreden projekt prenove Koroške ceste in Glavnega trga, ki je nastal še pod prejšnjim županstvom, se je pričel.

Projekt prenove Koroške ceste in Glavnega trga je eden izmed projektov, ki jih je zagnala že ekipa bivšega župana Andreja Fištravca.

Saša Arsenovič je ob začetku županovanja napovedal, da bo prenovo Koroške ceste in Glavnega trga izpeljal do konca in še maja se je zdelo, da bomo Mariborčani svojo »dnevno sobo« z eksperimentalno prometno ureditvijo dobili še letos. 

Začetek del se je sicer zamaknil, a se je začel ta teden. Prenova mora biti zaključena v pol leta - tri mesece naj bi potrebovali za ureditev Koroške ceste, tri mesece pa za ureditev Glavnega trga.

Z občine so za Mariborinfo potrdili, da »se bo polagal pohorski tonalit, skladno s projektno dokumentacijo. Testno polje za Koroško cesto še ni bilo potrjeno. Izvajalec mora ponovno pripraviti testno polje.«

Zaključek del napovedujejo aprila 2020 in upajo na ugodno zimo, ki bo izvedbo del dovoljevala. 

»Gre za projekt, ki je v mestu že zelo dolgo pričakovan, ljudje pričakujejo, da bo to območje, ki je center mesta, tudi ustrezno urejeno. Koroška cesta in Glavni trg bosta dobila podobo, kot si jo tudi zaslužita,« je o prenovi pred dnevi dejal mariborski podžupan Samo Peter Medved.

Kako bodo potekala dela?

»Rok izvedbe projekta je predviden šest mesecev, tri mesece za obnovo Glavnega trga in tri mesece za obnovo Koroške ceste,« pojasnjujejo. V prvi fazi del bo promet tekel nemoteno, zagotavljajo na Mestni občini Maribor, saj bo gradbišče ločeno - najprej bodo zaprli trg, šele po treh mesecih oziroma zaključku del na Glavnem trgu pa Koroško cesto.

Za promet in občane bo najbolj obremenjujoča faza ureditve vozišča Koroške ceste, priznavajo na občini. Ta zajema rušitev vozišča, ureditev komunalnih vodov in novo tlakovanje vozišča. 

V sklopu celotne prenove Koroške ceste in Glavnega trga je predvidena ureditev prometnega režima, postavitev uličnih svetilk, zamenjava cestnega tlaka, zasnova in postavitev urbane opreme in vodnega motiva ter zamenjava vse potrebne komunalne infrastrukture.

Kam bodo preusmerili promet?

Projekt se je tekom preteklega mandata večkrat vsebinsko spremenil. Največ pomislekov je vzbujala ureditev Koroške ceste, za katero se je sprva zdelo, da bo po prenovi popolnoma zaprta za promet. To se ne bo zgodilo, saj je predvidena uvedba skupnega prometnega prostora kot eksperimentalne prometne ureditve.

A kljub temu se mnenja zaradi načrtovane prometne ureditve še vedno krešejo. Županstvo si želi absolutne prednosti za kolesarje in pešce. Dvosmerni motorni promet se bo ohranil, a le za mestne avtobuse, dostavo in intervencijske službe. Na obeh straneh Koroške ceste bosta pri Glavnem trgu in krožišču s Strossmayerjevo postavljena potopna valja, s katerima se bo lahko območje ob prireditvah povsem zaprlo.

Na celotnem odseku Koroške ceste z Glavnim trgom bodo imeli pešci in kolesarji prednost pred motornimi vozili. Na odseku ne bo označenih prehodov za pešce in kolesarje, saj bodo lahko ti območje Koroške ceste prečkali kjerkoli.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

To je že en dan stara novica. Bi vam pa predlagal, da podajate pravilne informacije. Milijon krat je bilo ze povedano, da se promet ne bo zaprl, dokler se ne najdejo alternativne poti, vi pa pisete dezinformacije.

Vi niste verodostojni medij.

Starejše novice