Današnji načrtovani protesti proti vladnim ukrepom potekajo po skoraj celotni Sloveniji. Tudi v Mariboru.

Napovedani protest so v stranki Resni.ca označili kar za »protest vseh protestov«. Poteka namreč v več slovenskih mestih hkrati, in sicer: na Trgu republike v Ljubljani, Slovenskem trgu v Kranju, Trgu svobode v Mariboru, Bevkovem trgu v Novi Gorici, Glavnem trgu v Novem mestu, Trgu zmage v Murski Soboti, Trgu celjskih knezov v Celju, Titovem trgu v Kopru in Postojni, Trgu svobode v Trbovljah, Mestnem trgu na Ptuju in Trgu zbora odposlancev v Kočevju.

Tudi ti protesti pa, kot tudi vsi prejšnji, niso prijavljeni na policijskih postajah ali kulturnih prireditvah, kot to veleva zakon. 

Za udeležence shodov to pomeni, da organizator ni poskrbel za varnostne ukrepe, kot je na primer rediteljska služba, ni si priskrbel dovoljenja za zapore cest ali seznanil javnosti s programom.

V Mariboru so policisti na začetku protesta opozorili, da se protest snema in pozvali k upoštevanju ukrepov.

Zbralo se je nekaj deset protestnikov, med njimi je bilo opaziti le tri transparente. Nekateri protestniki so prinesli piščalke. Skupaj so vzklikali 'Mi smo Maribor! in 'Dol PCT!.

Za red skrbijo policisti

Iz policije pa so že sporočili, da s protesti so seznanjeni, a da bodo policisti kljub temu prisotni. Zapisali so, da so se ustrezno pripravili in organizirali, saj so z delom začeli operativni štabi, ki skrbijo za načrtovanje, organiziranje, usklajevanje, usmerjanje in vodenje dela policistov v takih izrednih situacijah. 

Policisti tako tudi na današnjih vseslovenskih shodih varujejo varnost in premoženja ljudi, pa tudi varen potek cestnega prometa. 

Obenem policisti opozarjajo, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov, kot so pirotehnična sredstva, palice, orodje. Odsvetujejo pa tudi, da na shode prihajajo starši z otroki. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bogdan (nepreverjen)

Dva cigareta najsivtakne v usta pabo cepljena.

Levičarjem (nepreverjen)

in anticepilcem ne more niti bog več pomagati.

Haja (nepreverjen)

Otroci se dušijo od njenih čikov! Pa ona tudi, krive so pa maske! 🤮

520 (nepreverjen)

Sama elita zbrana... pa vsi na drzavnih jaslih tako ali drugace verjetno.

Pa oni so Maribor, za crknit...

ip (nepreverjen)

Dol s PCT. Bravo.

Glasmb (nepreverjen)

Hahaha...sramota....ta z napisom in cigaretom pa zmaga....cepivo jo bo zastrupilo ciki pa jo bodo ozdravili..... Ce bi narod se zacel zavedat kolko svinjarije v sebe mece bi ugotovili da je cepivo nula proti vsem ostalim. Potem bi imeli samo 0,05% takih ki se ne bi hotli cepit.

mokuš (nepreverjen)

To je sposobna ženska. Pravi avtomat. Še robot ji ne pride do živega. Pisateljica resnice!

pohorskisvizec

Hahah, tisto baburo z belo jakno in nahrbtnikom je zdaj nadomestila tale vešča in njen cigaret!

mokuš (nepreverjen)

Zastavonoša je zmagovalec z narobe obrnjeno zastavo.

Husein bosanceros (nepreverjen)

Jebes tako sranje

In reply to by mokuš (nepreverjen)

Starejše novice