V Narodnem domu v Mariboru je danes potekala predstavitev kandidatov in kandidatk Socalnih demokratov.

V Narodnem domu je potekala predstavitev kandidatov in kandidatk Socialnih demokratov 7. volilne enote, ki je potekala z magistro Tanjo Fajon. Ti so predstavili svoje delo in razlog za tovrstno odločitev. 

Kandidatke in kandidati Socialnih demokratov 7. volilne enote

Mag. Andrejka Flucker, Ludvik Repolusk, Jernej Štromajer, mag. Bojana Muršič, Alenka Iskra, mag. Boris Potrč, Žiga Štajnaber, Mateja Dover Emeršič, Renata Pristan, Matej Žmavc, Bojan Horvat. 

»Biti človek ljudem«

Ludvik Repolusk kandidira, ker v mandatu Slovenska Bistrica, Oplotnica, Poljčane in Makole nimajo poslanca ali poslanke. To je po njegovem nedopustno in se pozna na vsakem koraku našega življenja in dela. Zato si želi skupaj z vsemi samozavestno sooblikovati skupno prihodnost v dobro vseh nas, skratka »Biti človek ljudem« kot narekuje tudi njegov moto. 

Poudarek na izobraževanju

Mateja Dover Emeršič je pri predstavitvi dala velik poudarek na izobraževanju, kulturi, sociali in dolgotrajni oskrbi za starejše. »Želimo poudariti, da je izobraževanje nujno in edino pravo«. S svojim strokovnim znanjem in profesionalnimi ter političnimi izkušnjami želi soustvarjati pogoje za kakovostno življenje ter enakost in enakopravnost vseh (ne glede na spol, socialni status, raso, izobrazbo, veroizpoved) - za Samozavestno Slovenijo.

Zagovornik socialne pravičnosti 

Magister Jernej Štromajer, ki je med najmaljšimi med vsemi kandidati je poudaril, da kandidira, saj je odločen zagovornik socialne pravičnosti in enakih možnosti za vse ter si že vseskozi prizadeva za odpravo družbene neenakosti. Prepričan je, da je potrebno kot skupnost zaščititi socialno najšibkejše, zagotoviti vsem dostopno kakovostno javno zdravstvo in šolstvo ter vsem ljudem zagotoviti dostojno delo in pošteno plačilo ter višje plače.

»Mislim, da je skrajni čas, da severozahodna Slovenija dobi predsednika vlade.«

Alenka Iskra izpostavlja svoje izkušnje in znanja za delo kot poslanka v Državnem zboru in meni, da so ženske v politiki še kako potrebne.

Boris Potrč bo tako poskušal s svojimi izkušnjami in izobrazbo med državljani ponovno vzpostaviti pozitivni odnos do politike, ki so ga številne gospodarske in politične afere ter dvomljive odločitve sodišč zelo načele.

Renata Prislan kandidira, saj želi prispevati k nadgradnji razvoja lokalne samouprave, ki je po njenem mnenju temelj družbene ureditve, medtem ko si želi Matej Žmavc svoje izkušnje iz lokalne politike dela v mestnem svetu Mestne občine Maribor prenesti v državni zbor.

Bojan Horvat je prepričan, da lahko s svojim znanjem, izkušnjami in vztrajnostjo pomembno prispeva k uspehu Socialnih demokratov na volitvah in kasneje pri delu v Državnem zboru, Žiga Štajnbaher pa si želi prispevati k udejanjanju socialdemokratskega programa za ekonomsko močno in napredno Slovenijo, ki bi ohranila socialno pravičnost, vlagala v znanost in razvoj ter nudila mladim pogoje za delo in ustvarjanje družine. 

Bojana Muršič meni, da lahko s svojim dosedanjim znanjem, vztrajnostjo in izkušnjami, pripomore k boljšemu delovanju državne uprave in reševanju težav v Sloveniji - tako na gospodarskem področju kot tudi na področju lokalne samouprave, socialnega varstva, kulture in zdravstva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice