FOTO: Bobo
Stranski SDS in SLS sta predstavili skupno listo za evropske volitve. Nosilec liste je Milan Zver, kandidiral bo tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je na petem mestu na listi.

Nosilec skupne liste SDS in SLS za evropske volitve je sedanji evropski poslanec Milan Zver, ki je bil že na volitvah leta 2014 vodilni kandidat SDS. Drugo in tretje mesto zasedata evropski poslanki SDS Romana Tomc in Patricija Šulin, četrto pa evropski poslanec Franc Bogovič, sta stranki danes sporočili na predstavitvi liste.

Peto mesto na skupni kandidatni listi zaseda nekdanji mariborski župan in poraženec v drugem krogu jesenskih županskih volitev Franc Kangler iz Nove ljudske stranke.

Zadnja tri mesta pripadajo kandidatom SDS. Na šestem mestu je Alenka Forte, na sedmem Davorin Kopše in na zadnjem Alja Domjan.

Zver in Janša pričakujeta zmago

Predsednik SDS Janez Janša je v uvodnem nagovoru ob predstavitvi skupne liste danes dejal, da ta zagotavlja njihov velik prispevek Sloveniji, ki bo normalna, pravična, razvojna in upoštevana v EU, ter prispevek k Evropi varnosti, svobode, miru in blaginje, poroča STA. Poudaril je, da izhajajo tudi iz spoznanja, da aktualni politični trenutek in način volitev evropskih poslancev v Sloveniji narekujeta združevanje sorodnih političnih sil.

Zver in Janša na majskih volitvah pričakujeta zmago, a obenem napet boj. Po besedah nosilca liste morajo evropski državljani izvoliti stranke, ki bodo ohranile EU skupaj. Po njegovem mnenju prihajajo odločilna leta za ohranitev EU kot take.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bi moral biti … (nepreverjen)

Obsojen in ovaden nekajkrat zaradi goljufij miljonskih zneskov bi moral biti v ZAPORU ... in ne v Evropi

Mbcan (nepreverjen)

Franca, nikoli pozabljeno, nikoli oproščeno!

Naj gre, da se ga rešimo iz našega mesta, naj kr tam ostane, pa traktor naj vzame zraven, kmetavz.

gost25 (nepreverjen)

Take Evropa nujno potrebuje, pa naj zraven vzame tudi generala Glantzkopfa!!!!

telovadec hormon (nepreverjen)

Franca navijam za tebe
jebeš sirotinjo
samo zavidajo ti
kaj si v življenju vse ustvaril
in kaj še boš
Pri nas rečejo SIROTINJA I BOGU SI TEŽKA
ali po vaše
Še BOG NIMA RAD SIROTINJE

Starejše novice