Foto: Bobo
Na več bencinskih črpalkah po državi je v nedeljo in danes zmanjkalo pogonskih goriv, kar servisi pripisujejo povečanemu povpraševanju in težavam z dostavo na črpalke. Premier Robert Golob je situacijo označil za škandal.

»Jaz mislim, da je to škandal v vseh pogledih,« je razmere komentiral predsednik vlade Robert Golob. Meni, da bi morali trgovci razmere predvideti in se nanje bolje pripraviti.

»Razumem na eni strani, da je bil pritisk pri ljudeh zaradi napovedane podražitve nekoliko večji, vendar je po drugi strani obveznost trgovcev zelo jasna - oni bi morali poskrbeti, da goriva ne bi zmanjkalo, zmanjkalo pa ga je v vsej državi naenkrat,« je bil v izjavi po uvodnem pogovoru s sindikati javnega sektorja jasen Golob.

Kot je ponovil, pogonskih goriv ni zmanjkalo samo na enem koncu, ampak povsod. »To pomeni, da se je stvar dalo in predvideti in ustrezno ukrepati,« je dejal.

»Nisem si mislil, da se bo kaj takega zgodilo«

Golob pričakuje tudi poročilo tržnih inšpektorjev, ki danes, kot je v dopoldanski izjavi za javnost pojasnil gospodarski minister Matjaž Han, na terenu preverjajo spoštovanje trenutne ureditve glede cen, zaloge in morebitno zavajanje potrošnikov.

»Nisem si mislil, da se bo kaj takega zgodilo, pa ne zaradi ljudi, ampak da se nekdo zaradi čiste špekulacije za par evrov ne pripravi bolje na takšne situacije,« je še povedal Golob.

Do povečanega povpraševanja je sicer prišlo, potem ko je vlada minuli teden sprejela uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, ki bo s torkom na bencinskih servisih zunaj avtocest za eno leto znova uvedla določanje cen 95-oktanskega bencina in dizla po posebni formuli in regulacijo marž, na avtocestah pa cene povsem liberalizirala. 

Vlada je začasno tudi odpravila nekatere okoljske dajatve, ki določajo končno ceno goriv. Cene v prihodnjem 14-dnevnem obdobju bodo znane danes ob 17. uri.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Kaj se sprenevedaš golobček, ko si podražil gorivo bi TI moral povedati ljudem. Pa TI bi moral vedeti kaj se bo zgodilo.Zdaj pa kažeš prst v smeri bencin. servisom. Pa kje si ti naredil dr....Aja v Buđumburi/Afrika/

Vprašanje (nepreverjen)

Ste slišali kdaj, da so komunisti - levičarji priznali svojo lastno krivdo? Jaz ne, vsak svoj d**k so še
vedno naprtili drugim. Tako je zdaj in bo ostalo, dokler bodo prosperirali.

Kriv je ... (nepreverjen)

Krivi ste arhitekti GOLOBIZMA.

mbot (nepreverjen)

Ne bodite nehvaležni.
Vlada bo od danes na jutri poskrbela za nemoteno oskrbo z gorivom.
Hvala vlada.

janban

E moj Holob, že v štartu si se osral v hlače. Spet je vsega kriv Janša.

Jezni Joža (nepreverjen)

Da je to sramota in nezaslisano je tak vsakemu jasno. Kaj bo PV naredil da se to več ne zgodi? Na picikl pa okoli parlamenta proti vladi?

. (nepreverjen)

Hana lahko nategnes
`` da gre pri pomanjkanju goriva za logistične težave``
firme lahko zaprejo, koji idioti!

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice