Slika je simbolična.
Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije je na vlado, državni zbor in Milana Kreka naslovil poziv k odprtju.

Sindikat gostinskih in turističnih delavcev je v pozivu poudaril, da imajo zapiranja dovolj. Obenem so pristojne vprašali na podlagi katerih analiz so prišli do ugotovitev, da je prav njihova panoga tista, ki prenaša virus, so zapisali na STA

»Dovolj je bilo agonije zapiranja in odpiranja teras le v posameznih regijah, dovolj je nedela, dovolj vseh različic virusa, dovolj je bilo pisanja pozivov vladi in odgovornim ministrstvom, vseh teh odločitev, ki jih ne želite ali ne znate pojasniti,« so na STA citirali poziv gostincev in turističnih delavcev. 

Dopis že poslali, a odgovora ni bilo

V novem dopisu so še spomnili, da so 24. marca na Nacionalni inštitut za javno zdravje en dopis že poslali. Odziva do danes še niso prejeli. 

Gostinci in turistični delavci so prepričani, da pri zaprtju gostinstva ni šlo za premišljeno odločitev, saj je ta povzročila veliko škodo, še poroča STA

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Relaxa (nepreverjen)

Popolnoma se strinjam z očitki gostincev. Še premalo agresivno so napisali ta protest; očitno o tem problemu odgovorni na vladi sploh nočejo razmišljat. Dela se velika gospodarska škoda firmam, zaposlenim in državi, ker proračun ne dobi povratnega DDV... Pa še to, namesto da bi bile SLO terme odprte, seveda z določenimi proti Covid ukrepi, in bi lahko na podlagi Potrdila o prebolevnosti, o cepljenju in neg. PCR testom, obratovale, bo veliko Slovencev odšlo na Hrvaško in tam porabilo denar, in s tem polnilo CRO državno blagajno. Isto velja za vse hotele, na morju, v gorah,... Slovenska vlada dela veliko škodo tej panogi in državi, pa so očitno tako samozadostni, da ne vidijo dalj od vsakodnevnih številk o covid,... In povprečju. Zares žalostno, sploh odgovorni minister Počivalšek bi moral za to odgovarjati!!!

Haja (nepreverjen)

To, da ne bodo hodili na Hrvaško se da čisto preprosto rešit. 14 dni v karanteno v enega od naših hotelov. Seveda na njihove stroške! Test itak ni mirodajen, če si se okuživ tik pred prihodom domov.

In reply to by Relaxa (nepreverjen)

Starejše novice