Načrti, da bi mariborsko zdravstveno postajo Tezno lahko začeli graditi še letos, postajajo vedno manj verjetni.

Na občini so namreč šele pred podpisom pogodbe z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije za izvedbo arhitekturnega natečaja za izbiro strokovno najprimernejše rešitve, poroča STA.

Reševanja projekta izgradnje nove zdravstvene postaje Tezno, ki je nujna zaradi dotrajanosti obstoječe stavbe, so se na občini pod vodstvom župana Saše Arsenoviča lotili skupaj z iskanjem rešitve za prav tako dotrajano zdravstveno postajo Tabor v Jezdarski ulici. Prav tako so nekoliko spremenili lokacijo novogradnje, še poroča STA.

»Po pregledu stanja projekta zdravstvene postaje Tezno smo ugotovili, da prva predvidena lokacija ni ustrezna, predvsem zaradi nevarnosti predvidenega dostopa do objekta iz Ulice heroja Nandeta. Zato smo poiskali drugo lokacijo, ob Prekmurski ulici. Tam bomo gradili objekt nove zdravstvene postaje Tezno z lekarno, za lokacijo pa moramo tudi še sprejeti prostorski akt,« so za STA  povedali na mariborski občini.

»V tem trenutku smo pred podpisom pogodbe z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije za izvedbo arhitekturnega natečaja za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za zdravstveni postaji Tezno in Tabor. Načrtujemo, da bi v prvi polovici leta 2020 zaključili arhitekturna natečaja za obe zdravstveni postaji. Računamo, da bi lahko v tem primeru vso dokumentacijo, vključno z gradbenim dovoljenjem, pridobili do konca leta 2020 oziroma v začetku leta 2021,« so za STA še navedli na občini.

Ambulante družinske medicine zdravstvene postaje Tezno se trenutno nahajajo v dotrajanem objektu pri industrijski coni Tezno, ki ga lastnik Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije želi prodati. Zato jih bodo preselili v novogradnjo pri Osnovni šoli Martina Konšaka na drugi strani mestne četrti. Tam naj bi namestili še dodatne referenčne in razvojne ambulante, po novem naj bi bila v zdravstveni postaji Tezno tudi ginekolog in zobozdravnik, še poroča STA.

Projekt izgradnje nove zdravstvene postaje je ocenjen na nekaj več kot pet milijonov evrov. Prej je zdravstveno postajo vodil Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, po nastopu župana Arsenoviča pa je vodenje prevzela občina. Tam so lani napovedovali, da bi se gradnja lahko začela letos, a se zdi to zelo malo verjetno.

V zdravstvenem domu že težko čakajo nove prostore

»Sprememba glavarinskih količnikov pomeni potrebe po novih družinskih zdravnikih. Letos dobimo štiri, seveda pa za to potrebujemo prostore. Zanje smo za zdaj priskrbeli prostore, vendar to niso prostori za dolgotrajno uporabo, ampak gre za to, da prebrodimo ta čas, da dobimo nove prostore v Jezdarski ulici na Taboru in na Teznu,« je po poročanju STA na nedavnem srečanju z novinarji po poročanju časnika Večer povedal direktor Jernej Završnik.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hojs_ (nepreverjen)

Samo, da bo, da projekt teče in da se končno premika.

Kritik (nepreverjen)

Mariborčani ne dovolimo ,da prestavljajo začetek izgradnje ambulante ! Tribuno na LV naj si izgradijo bodoči lastniki kluba . Denar od prodaje LV uporabimo za izgradnjo novega kopališča ,ki ga MB nujno potrebuje.

Martin38 (nepreverjen)

Začetek gradnje zdravstvene postaje Tezno nima veze z gradnjo (ali ne-gradnjo) LV.

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Yocko (nepreverjen)

Popolnoma neprimerna lokacija. Ni avtobusnega prevoza, ni kolesarskih poti na že tako ozki ulici heroja Nandeta, povečan promet vozil v bližini osnovne šole še povečuje nevarnost za osnovno šolce vključno s slabim zrakom in hrupom. Kam se bo širila osnovna šola? Kje bo nova telovadnica? Kje in kdaj bodo urejena športna igrišča za šolarje?Naredite raje park ter skozi park vsaj en spodoben dostop do Stražuna. ZD pa postavite na njegovi stari lokaciji, na kramarskem sejmu ali pa na zasutih bazenih. Pa verjamem da je še kje kakšna lokacija.

Starejše novice